Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 16.12.2010.

12:28

Pižon: "Nije sve baš tako loše"

Selektor Srbije Vladimir Petrović Pižon izjavio je da je će posebno pamtiti 2010.godinu u kojoj mu se mnogo toga dešavalo.

Izvor: B92, zurnal.rs

Autor:B92, zurnal.rs

Default images

Vladimir Petrović se osvrnuo na sve što mu se dešavalo u 2010. A bilo je svega, od smene u Crvenoj zvezdi, odlaska u Rumuniju, pa do izbora za selektora državnog tima, lošeg starta, incidenta u Đenovi, pobede u Bugarskoj…

Iako je 2010. bila turbulentna, ništa manje zahtevna neće biti ni 2011, tokom koje našu reprezentaciju očekuju teški ispiti u kvalifikacijama za PE u Poljskoj i Ukrajini.

Stvarno je čudno šta mi se sve dešavalo u 2010. Iskreno, nisam verovao da ću otići iz Crvene zvezde, a kad se to već desilo onda sam se potajno i nadao da bih mogao da budem selektor. Sreća je i da sam u Rumuniji potpisao takav ugovor da mogu da vratim tri plate i odem ukoliko stigne bolja ponuda. Jedan prijatelj mi je davno rekao i toga sam se odmah setio - „kad je najteže, onda dođe ono najbolje“ i stvarno je tako bilo“, kaže Vladimir Petrović Pižon.

Koliko će biti teško pripremiti igrače za utakmice koje dolaze u kvalifikacijama, obzirom da reprezentacija Srbije nema pravo na kiks? Teško je igrati pod pritiskom.

Nije to prvenstvo da se igra sreda – nedelja, naši reprezentativci znaju šta bi trebalo da rade. Ako im budem punio glavu, mogu da izgore. Gledaću da ih ne opterećujem, već da im na šaljiv način ukažem na neke stvari. Ne želim da ih dodatno opterećujem, jer su već dovoljno opterećeni u svojim klubovima. Igra za reprezentaciju je uvek motiv više.

Kakvi su planovi za prijateljsku utakmicu sa Izraelom, 9. februara, da li ćete zvati neke nove igrače ili ćete se ponovo osloniti na stare snage?

Konkretan plan rada ne postoji, jer imamo samo dva dana da se pripremamo pred Izrael. Želim da proverim Nemanju Matića iz Vitesea, mada nisam zadovoljan kako igra u klubu, ali ima neke dobre osobine koje mi se sviđaju. Razgovarao sam i sa Dimitrijem Injcem iz Leha, izuzetno interesantan igrač. Može da bude u ozbiljnoj konkurenciji za sredinu terena, jer nam je to najbolnija tačka.

Da li već sada razmišljate o martovskim kvalifikacionim utakmicama i da li ćete zvati nekog od igrača iz domaće lige?

Za ove utakmice biram najbolje igrače, ne pravim ih za budućnost. Sad su nam potrebne pobede i zvaću sve one za koje smatram da su u ovom trenutku najbolji, pa makar imali i 40 godina. To kažem, na primer, zbog Trivunovića iz OFK Beograda. Ako ne daj Bože izgubimo, onda će poziv dobijati mlađi. U svakom slučaju, ko bude u najboljoj formi dobiće šansu.

Da možete da birate koje biste svetske ili evropske igrače pozvali u reprezentaciju Srbije, obzirom da nam predstoji težak put u kvalifikacijama za PE?

"Ćavija i Inijestu, trećeg imamo Dejana Stankovića. Mesi nam nije potreban, jer imamo Miloša Krasića.

Koji igrač iz domaće lige je po vašem ukusu?

Da ne dižem cenu sad nekima, jer kao selektor ne bih da izdvajam nikoga, malo je nezahvalno. Recimo svi oni koje sam pozvao za prijateljski meč protiv Bugarske. Interesantan mi je Mirić iz Spartaka, zatim Marinković i Ćeran iz Smedereva, Knežević iz Borca. Ima dobrih igrača i među prvoligašima, ali neću o imenima, neka treneri sami gledaju.

Generalno, da li ste zadovoljni srpskim fudbalom, odnosno kvalitetom Super lige?

Sve je realno. Partizan se odvojio zahvaljujući pobedi u derbiju i otišao na odmor sa pet bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu. Gledao sam nedavno utakmicu između Mančestera i Arsenala i nije me zadovoljila, ali je na stadionu bilo 70.000 ljudi. Nisam čuo zvižduke, svi su bodrili svoj tim, zato i mislim da malo preterujemo. Prodajemo Nastasića, a da nije odigrao nijednu utakmicu za Partizan. Javor je već prodao četvoricu igrača, Borac takođe Kneževića Lilu. Ne znam koja bi zemlja istrpela takav odliv igrača kao Srbija. Uzmimo i uslove u kojima se igraju utakmice u Premijer ligi. Kakav je teren na Emiratima? Kao bilijarski sto. Lopta ide 100 kilometara na sat. Na našim stadionima nemate takve uslove. Zato i kažem da preterujemo u kritikama Super lige. Ima tu još nešto, naša publika se malo ulenjila. Ne dolazi više na stadione, što znači ne kupuje ulaznice i tako ne pomaže klubu. Englezi upravo zbog toga i idu na stadione da bi kupili ulaznicu i finansijski pomogli klub. Još nešto u odnosu na Evropu, naši igrači ništa nisu plaćeni“, zaključio je Petrović, selektor reprezentacije Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve