Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.11.2010.

21:13

Babović: Igram brže i jednostavnije

Vezista Partizana Stefan Babović se tokom prošlog leta vratio u Humsku i od tada pruža sve bolje partije u ‘crno-belom’ dresu.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Babović igra mnogo bolje u odnosu na njegov prvi mandat u Partizanu, a on sam priznaje da je tome doprineo, pre svega, njegov boravak u Francuskoj i Holandiji.

“Neću da budem lažno skroman, pa ću otvoreno reći da sam zadovoljan svojom igrom, jer sam pored gola imao i asistenciju kod gola koji je postigao Kleo”, izjavio je Babović.

“Najvažnije od svega je da mi igramo kolektivno i nastavliamo sa serijom pobeda, koje nas vode ka proklamovanom cilju - osvajanju trofeja. Šef Stanojević nam ni u jednom trenutku ne da da se opustimo u igri, već od nas zahteva da meljemo svih 90 minuta, što se i trudimo da uradimo. Sve to zahteva odličnu fizičku spremnost, a mi je imamo, uz neosporni igrački kvalitet”, istakao je Babović.

“Crno-bele” do kraja jesenjeg dela sezone očekuju još tri utakmice u Jelen Superligi (Čukarički, Metalac, Sloboda), kao i poslednja dva kola u Ligi šampiona protiv Šahtjora i Arsenala.

“Idemo dalje, svesni smo da je ovo tek trećina prvenstva i nema šanse da se opustimo i prokockamo sve ovo što smo do sada uradili. Ostajemo hladne glave i čvrsto sa obe noge na zemlji, što nam non stop i ponavlja kompletan stručni štab. Ne smemo se zadovoljavati postignutim, već moramo težiti većim ciljevima, ali za ovu sezonu mislim da smo dovoljno učinili, ako osvojimo dva trofeja, pored plasmana u Ligu šampiona”.

Babović je karijeru počeo u Partizanu koji je napustio 2006. i prešao u OFK Beograd. Dve godine kasnije potpisao je za Nanat, a posle dve sezone i 33 utakmice u Francuskoj, odigrao je i jednu polusezonu za Fejnord.

“Boravak u inostranstvu me je dosta promenio u shvatanjima igre, jer sam tamo naučio ono osnovno pravilo - da igram brže i jednostavnije, bez suvišnog zadržavanja lopte. Tu lekciju nisam znao kad sam bio mlad i zato sam brzo otišao iz Partizana, ali sam sada sazreo i želim mom klubu, koji mi je pružio drugu šansu, da vratim dobrim igrama, golovima i titulama”.

Stefan Babović rođen je na Božić 1987. godine, a za Partizan je ukupno odigrao 44 meča i postigao pet golova. Četiri puta je nastupio i za reprezentaciju Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve