Nova vest
Fudbal

Petak, 12.11.2010.

12:00

Pižon pozvao šestoricu debitanata

Selektor Srbije Vladimir Petrović Pižon objvavio je spisak igrača na koje računa za prijateljsku utakmicu protiv Bugarske.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na spisku se nalazi čak šestorica debitanata od kojih su trojica iz domaćeg prvenstva.

Prvi put na pripreme nacionalnog A tima pozvani su fudbaler subotičkog Spartaka Marko Mirić, golman Genta Bojan Jorgačević, igrač Rada Miloš Dimitrijević, Veseljko Trivunović iz OFK Beograda, prvotimac Fjorentine Adem Ljajić i Ivan Radovanović iz Bolonje.

Iako nije na spisku u ponedeljak će na pripreme doći i fudbaler Liverpula Milan Jovanović. Selektor Petrović je rekao da je Jovanovića pozvao kako bi mu vratio poljuljano samopouzdanje.

Spisak:

Golmani: Bojan Jorgačević (Gent), Željko Brkić (Vojvodina).
Odbrana: Branislav Ivanović (Čelsi), Pavle Ninkov (Crvena zvezda), Nemanja Vidić (Mančester junajted), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Aleksandar Luković (Zenit), Slobodan Rajković (Vitese), Aleksandar Kolarov (Mančester siti).
Sredina terena: Gojko Kačar (Hamburg), Nenad Milijaš (Vulverhempton), Radosav Petrović (Partizan), Marko Mirić (Spartak Subotica), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Adem Ljajić (Fjorentina), Veseljko Trivunović (OFK Beograd), Ivan Radovanović (Bolonjom), Miloš Dimitrijević (Rad), Miralem Sulejmani (Ajaks).
Napadači: Nikola Žigić (Birmingem), Dragan Mrđa (Sion).

"Vreme je da se nakon Djenove okrenemo fudbalu Ovo je idealna prilika da proverimo neka imena za proleće, kada se u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sastajemo sa Severnom Irskom i Estonijom", rekao je Petrović na konferenciji za novinare u Sport kafeu.

On je sa žaljenjem konstatovao da u ovom trenutku nije mogao iz različitih razloga da računa na golmana Vladimira Stojkovića, zatim Miloša Krasića, Zdravka Kuzmanovića, Miloša Ninkovića, dok je Danko Lazović zamolio da bude oslobođen obaveza za ovu priliku.

Doskorašnji standardni prvotimac Milan Jovanović biće priključen nacionalnom timu, ali Petrović na njega neće računati, nego će pokušati da ga kroz razgovor i treninge ponovo vrati u formu u kakvoj je bio prošle godine.



" Pružili smo priliku nekolicini mladih igrača. Radovanović je igrao za mladu reprezentaciju i od kolega sam sve najbolje čuo o njemu. On standardno dobro igra u Bolonji i sada je prilika da ga proverimo", rekao je Petrović.

Osim Radovanovića, Petrović se uverio u velike mogućnosti subotičkog napadača Milića, koji igra na istoj poziciji kao Krasić. Lepe reči imao je i za Miloša Dimitrijevića, za koga je rekao da je mlad i talentovan igrač. On se posebno osvrnuo na igrača sredine terena Trivunovića.

"On je iskusan fudbaler, ima 30 godina i takav profil igrača nedostaje našem državnom timu. On je pravi dodavač lopti koji može da razvije igru preko krila", rekao je Petrović.

Okupljanje reprezentacije predvidjeno je za ponedeljak, a istog dana se putuje za glavni grad Bugarske, gde će biti održana dva treninga.

Selektor Petrović je pohvalio potencijal bugarske reprezentacije, jer je njegov kolega na klupi, bivši trener Partizana Lotar Mateus, u državni tim pozvao sve igrače koji igraju u inostranstvu. To pokazuje sa kakvom ozbiljnošću Mateus prilazi toj utakmici, mada je Petrović rekao da "ni mi neozbiljno ne prilazimno utakmici".

Duel Bugarska – Srbija igra se 17. novembra u 18 časova na stadionu ’Vasil Levski’ u Sofiji.

Reprezentaciju Bugarske predvodi bivši reprezentativac Nemačke i bivši trener Partizana Lotar Mateus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

10 h

U fokusu

Vidi sve