Nova vest
Fudbal

Petak, 05.11.2010.

10:17

Vilotić: "Vraćam se na proleće"

Fudbaler Crvene zvezde Milan Vilotić najavio je da će se vratiti na teren u drugom delu sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle operacije i serije terapija, 24-godišnji fudbaler bi za dva meseca mogao da bude spreman za takmičarski fudbal.

Vilotić je izjavio za “Sportski žurnal” da oporavak dobro napreduje. Štoper ‘crveno-belih’ je dodao da mu je izuzetno teško bez utakmica, ali da se raduje momentu povratka na teren. Poslednji meč za Crvenu zvezdu, Vilotić je odigrao u avgustu.

Vilotić se trenutno nalazi na terapiji koja mu je propisana u Italiji, gde će u narednom periodu otići na nekoliko pregleda.

Dobro napredujem, pridržavam se programa dobijenog u Italiji. Početkom sledeće nedelje otići ću ponovo u Bolonju na sedam dana, predviđeno je da i u decembru i januaru tamo provedem još tri-četiri nedelje, posle čega bi, kako su mi rekli, mogao da se normalno priključim ekipi. Možda već na početku priprema za drugi deo sezone, ako završim terapije”, rekao je Vilotić.

Vilotić nije krio da mu izostanak sa terena teško pada.

Ovo je sve odvratno. Stvarno je teško dolaziti na treninge, a ne učestvovati u radu ekipe, takođe i utakmicama i ostvarivanju rezultata, odnosno posmatrati sa strane. Trudim se da na treninzima odradim sve što imam i čekam trenutak kad ću moći da se pridružim drugovima”, rekao je Vilotić.

Defanzivac Crvene zvezde je rekao da je postojala verovatnoća i da ne bude u mogućnosti da se vrati na teren.

Sve opcije su postojale. A, tek posle prve kontrole pre dve nedelje u Bolonji, kad su videli šta je urađeno, došli smo do zaključka da ću moći normalno da se vratim fudbalu”, rekao je.

Vilotić je istakao da se pripremao i za mogućnost da se ne vrati na teren.

I dalje postoji ta opcija, u smislu da želim da završim neku višu školu, odnosno fakultet. Konkurisaću sledećeg leta… Moram da imam alternativu za igračku karijeru, za slučaj da dođe do prekida, iako sam posle svega ovog siguran u povratak na teren”, rekao je.

Štoper ‘crveno-belih’ smatra da će morati ponovo da se dokazuje da bi se izborio za prvi tim Crvene zvezde.

Vraćam se u konkurenciju za prolećni deo sezone, međutim, od januara me očekuje novo dokazivanje”, zaključio je Vilotić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve