Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.09.2010.

11:06

FFF vratila pare sponzorima

Debakl na Svetskom šampionatu u Južnoj Africi koštao je francusku federaciju kako na, tako i van terena.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

“Petlovi” su morali da vrate 4 miliona evra ljutim sponzorima, koji smatraju da ih je nacionalni tim “izdao” u Africi.

Svetski šampioni iz 1998. godine od početka su krenuli na krivoj nozi, pošto su se već na prvoj utakmici sukobili trener Rajmon Domenek i napadač Nikolas Anelka, a sve se prenelo i na trening, kada je u štrajk stupio kompletan sastav.

Sponzori su smatrali da imaju pravo na refundaciju, jer tim nije napravio vredan rezultat, loše je igrao i ponašao se neprimereno mestu i situaciji. Federalno savetodavno telo izašlo je u susret, što će federaciju poslati u godišnji gubitak od 1.36 miliona evra.

“Prihvatili smo činjenicu da su događaji narušili imidž naše zemlje, ali finansijski udar nismo očekivali. Da nije toga, imali bi odličan prihod i pored očajnog nastupa u Južnoj Africi”, kaže sekretar fudbalskog saveza Francuske Bernar Desume.

Savez je sačuvao blizu dva miliona evra zbog neisplaćivanja bonusa igračima.

Domenek je viđen na birou rada. Njegov ugovor je otkazan od strane federacije, a najveća zamerka je što je odbio da se rukuje sa selektorom Južne Afrike Karlosom Albertom Pareirom posle utakmice u Blomfontejnu. Domenek se branio da je to učinio zbog Pareirinih komentara na igranje rukom Tijerija Anrija u meču kvalifikacija za Svetski kup protiv Irske.

Domenek je na birou rada zatražio prijem kod referenta, kako ne bi morao da čeka na šalteru. Prema zakonu Francuske nezaposlen muškarac u zrelim godinama ima pravo na 36-mesečnu prijavu Birou rada. Zbog prethodne plate u fudbalskom savezi, Domenek će svakog meseca primati ček od 5.600 evra. Kao selektor imao je 12.000 evra mesečno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu