Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.08.2010.

18:55

Partizan, Arsenal, Šahtjor, Braga

Fudbaleri Partizana igraće u grupi H Lige šampiona sa Arsenalom, ukrajinskim Šahtjorom i Sporting Bragom iz Portugala.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ovogodišnje borbe u najelitnijem evropskom takmičenju startuju 14. septembra, a dan kasnije Partizan gostuje u Donjecku.

Najatraktivniji gost Arsenal stiže u Beograd 28. septembra. Branilac titule Inter igraće u grupi A sa Verderom, Totenhemom i Tventeom. Grupa smrti je G, u kojoj će rivali francuskog Oksera biti Milan, Real Madrid i Ajaks, koji zajedno imaju 20 titula prvaka Evrope.

Žreb za grupnu fazu Lige šampiona održan je u „Grimaldi forumu“ u Monte Karlu, a ceduljica sa imenom šampiona Srbije ostala je poslednja, a jedino mesto u grupi H je bilo prazno.

Takmičenje u grupnoj fazi Lige šampiona trajaće do 7, odnosno 8. decembra, a po dve ekipe iz svake grupe će se plasirati u narednu fazu. Trećeplasirane ekipe će takmičenje nastaviti u Ligi Evrope, dok će za one koje zauzmu četvrta mesta takmičenje biti završeno.

A: Inter, Verder, Totenhem, Tvente
B: Lion, Benfika, Šalke, Hapoel Tel Aviv
C: Mančester Junajted, Valensija, Rendžers, Bursa
D: Barselona, Panatinaikos, Kopenhagen, Rubin Kazanj
E: Bajern Minhen, Roma, Bazel, Kluž
F: Čelsi, Olimpik Marsej, Spartak Moskva, Žilina
G: Milan, Real Madrid, Ajaks, Okser
H: Arsenal, Šahtjor, Braga, Partizan

Pre početka žreba, ali i u toku njega, proglašeni su najbolji igrači u izboru Evropske fudbalske unije (UEFA), a u čijem izboru su učestvovali treneri klubova koji su se prošle sezone plasirali u osminu finala. Za najboljeg golmana proglašen je Žulio Sesar, titulu najboljeg defanzivca titulu je poneo Maikon, Vesli Snajder je najbolji igrač sredine terena, a Dijego Milito najbolji napadač. Sva četvorica igrača su imala svoju ulogu na putu Intera do evropske krune prošle sezone.

Od Donjecka do Londona

Na startu takmičenja Partizan gostuje u Donjecku, gde je igrao prošle jeseni u okviru Lige Evrope, a 28. septembra u Beograd stiže najatraktivniji rival Arsenal.

Sledi dvomeč sa Bragom, najpre na severu Portugala, pred kraj novembra u Beograd stiže Šahtjor, a Partizan će u London osmog decembra, na kraju grupne faze lige šampiona.

1. kolo: sreda, 15.09.2010. Šahtjor - Partizan
2. kolo: utorak, 28.09.2010. Partizan - Arsenal
3. kolo: utorak, 19.10.2010. Braga - Partizan
4. kolo: sreda, 03.11.2010. Partizan - Braga
5. kolo: utorak, 23.11.2010. Partizan - Šahtjor
6. kolo: sreda, 08.12.2010. Arsenal - Partizan

Predstavnici Partizana u Monaku su predsednik Dragan Đurić, generalni sekretar Darko Grubor, potpredsednik Branko Ružić i portparol Marko Vjetrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

438 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve