Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 02.08.2010.

14:25

Obradović: “Igrao bih za mlade”

“A” Reprezentativac Srbije Ivan Obradović izrazio je želju da pomogne mladoj selekciji u predstojećem meču kvalifikacija za EP sa Slovačkom.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Mladu reprezentaciju Srbije 11. avgusta očekuje meč kvalifikacija za Evropsko Prvenstvo sa selekcijom Slovačke.

Nekadašnji član Partizana, a trenutno španske Saragose smatra da u pitanju nije samo dužnost, već ima i veliku želju da pomogne vršnjacima na veoma bitnom meču koji će biti odigran u Zlate Moravcima.

Naravno, u celoj priči ja ništa ne odlučujem, ni za koji ću tim nastupiti, niti znam da ću sigurno dobiti poziv. Ali, imam veliku želju da zaigram za mladu reprezentaciju protiv Slovaka, pošto znam koliko je taj meč značajan za „orliće“ u kvalifikacijama, pa ako selektor smatra da sam potreban i da mogu da pomognem, ja ću mu biti drage volje na raspolaganju”, rekao je Obradović.

Istog dana seniori igraju prijateljski meč sa Grčkom, tako da Obradovićev eventualni nastup za mladu selekciju zavisi isključivo od dogovora dvojice selektora.

Mislim da smo se svi već oporavili od ispadanja sa SP. Prošlo je više od mesec dana, okrenuti smo svi obavezama u klubovima, a polako se pripremamo i za početak kvalifikacija za EP. Uostalom, Španija je postala prvak sveta, pa posle tolikog slavlja, danas više niko ne priča o tome. Zašto bismo mi onda još lupali glavu posle svega? Red je da se okrenemo novim izazovima”, smatra Obradović.

Obradović je dodao da je problem sa povredom stvar prošlosti.

Povreda je bila pa prošla. Osećam se baš dobro, bez ikakvih problema sam odradio dve nedelje priprema, u klubu računaju na mene, verujem da ću dosta igrati ove sezone, tako da jedva čekam da počne šampionat, priznao je levi bek ‘orlova’.

Obradović je govorio i o ciljevima Saragose u novoj sezoni.

Otišlo nam je šest-sedam standardnih prvotimaca, a doveli smo do sada svega dvojicu novih golmana. Dosta igrača je bilo nezadovoljno lani, nekima su istekli ugovori, tako da baš oslabljeni ulazimo u sezonu. Na njihova mesta prekomandovani su momci iz „B“ tima. Finansijska kriza drma klub, tako da se nekim zvučnim pojačanjima ni ne nadam. Biće velika borba za opstanak”, smatra Obradović.

Reprezentativac Srbije rekao je da neće zameniti svog kolegu iz “A” tima Aleksandra Kolarova u timu Lacija, iako su mediji spekulisali o tome.

Verujte mi da ništa o tome ne znam, osim što sam čitao u novinama. Menadžer mi ništa nije rekao, u klubu isto nemaju nikakvu informaciju. Znam i da je novo pravilo u Italiji da može samo jedan igrač van EU da se angažuje po prelaznom roku tako da čisto sumnjam da tu ima istine. Uopšte ni ne razmišljam o tome, u Saragosi mi je super, nema potrebe ni da pomišljam na odlazak”, rekao je Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve