Nova vest
Fudbal

Petak, 09.07.2010.

12:30

Gazprom generalni sponzor Zvezde!

Ruska kompanija Gazpromnjeft postala je novi generalni sponzor fudbalskog kluba Crvena zvezda, a ugovor je potpisan na pet godina.

Izvor: B92, www.crvenazvezdafk.com

Autor:B92, www.crvenazvezdafk.com

Default images

Na konferenciji za novinare javnosti su se obratili Vladan Lukić, predsednik Crvene zvezde i Kiril Kravčenko, potpredsednik kompanije Gazprom njeft i generalni direktor Naftne industrije Srbije.

Konferenciji je prisustvovao veliki broj novinara iz Srbije i Rusije kao i skoro svi članovi uprave Zvezde, skupštine kluba, veterani i čitav prvi tim Crvene Zvezde. Među brojnim javnim ličnostima, koji su prisustvovali ovom velikom događaju za crveno-bele i srpski fudbal, nalazio se i ministar energetike u Vladi Srbije Petar Škundrić.

“Imam veliku čast i zadovoljstvo da objavim da će od danas u narednih pet godina kompanija Gazprom njeft biti generalni sponzor fudbalskog kluba Crvena zvezda! Ovo je više od sponzorstva. To je strateško partnerstvo između najvećeg ruskog privrednog brenda i najvećeg srpskog sportskog brenda koje će doneti mnogo uspeha i Gazprom njeftu, i Crvenoj zvezdi. Kompanija Gazprom je postala strateški partner našeg kluba i učestvovaće aktivno u rukovođenju Zvezdom kroz Veće klupskog saveta. Mi se veoma radujemo zbog toga jer smo uvereni da će se Crvena zvezda uspešnije razvijati i brže vratiti na mesto koje joj u Evropi pripada sa Gazpromom kao partnerom Želim da se zahvalim rukovodstvu kompanije Gazprom njeft koje je u Crvenoj zvezdi prepoznalo istinsku sportsku vrednost naše zemlje. Gazprom njeft je ozbiljan investitor u Srbiji koji veoma brine o srpskom društvu i pokazuje visok stepen društvene odgovornosti pomažući sport, nauku i mlade i učestvuju u mnogim humanitarnim i dobrotvornim akcijama. Tako, Gazprom njeft postaje cenjeni član srpskog društva i njegov važan deo”, rekao je predsednik crveno-belih Vladan Lukić.

Lukić je napomeno da je sadašnje rukovodstvo od trenutka kada se pojavila mogućnost o generalnom sponzorstvu isključivo želela uz sebe "Gazprom njeft".

“Crvena zvezda je generalnog sponzora čekala dugo. Jedan od razloga je i činjenica da od kada se, pre skoro godinu dana, prvi put pojavila mogućnost da naš generalni sponzor bude Gazprom njeft - mi smo jednostavno želeli samo njih odbijajući čak neke druge ponude. Crvena zvezda je evropski i svetski prvak u fudbalu čime se može pohvaliti malo klubova u svetu. Moja obaveza kao predsednika je da u svakoj prilici vodim računa o renomeu kluba i zato je veoma važno koja će kompanija biti na dresu Crvene zvezde. Zato je renomirano i ugledno ime Gazprom na dresu Crvene zvezde - pravi izbor za nas. Kao svetski i evropski prvak u fudbalu čekali smo i dočekali da na naš dres dođe ime kompanije koja je evropski i svetski prvak u naftnoj industriji. Ima li šta prirodnije?”, upitao je Lukić.

Zvezdin predsednik nije želeo da otkriva finansijske detalje sporazuma, ali napomenuo je da je u pitanju najbolji sportski ugovor ikada napravljen u Jugoistočnoj Evropi.

“Novčana vrednost ugovora između Gazprom njefta i Crvene zvezde je poslovna tajna. Sa zadovoljstvom mogu da kažem da je u pitanju najbolji sportski ugovor ikada napravljen u Jugoistočnoj Evropi. Za Crvenu zvezdu je veoma važna činjenica da je je ugovor potpisan na pet godina. To će nam omogućiti da planiramo svoj razvoj i našu budućnost. Naš novi generalni sponzor, Gazprom njeft će dodatno premirati svaki naš uspeh tako da će konačna visina ugovora svake godine zavisiti od sportskih rezultata Crvene zvezde”, rekao je Lukić.

Lukić je naročito ponosan na deo ugovora koji se odnosi na našu omladinsku školu.

“Sa ponosom želim da istaknem da će skoro 23 odsto vrednosti ugovora namenski biti potrošeno za razvoj omladinske škole FK Crvena zvezda. To je bila želja Gazprom njefta koja se poklopila sa našom politikom afirmacije omladinske škole i sopstvene proizvodnje mladih igrača. Zahvaljujući našem generalnom sponzoru, Zvezdina omladinska škola će narednih pet godina imati budžet na evropskom nivou ravan onome koji imaju najveći evropski klubovi. To će biti velika investicija u budućnost Crvene zvezde i srpskog fudbala. Pogledajmo samo koje su se reprezentacije plasirale u finale Svetskog prvenstva u fudbalu koje se igra za dva dana. Španija i Holandija, dve zemlje koje veoma mnogo ulažu u mlade selekcije i mlade igrače. Dakle, rad sa mladima je budućnost evropskog fudbala a Zvezdina budućnost će biti obezbeđena zahvaljujući Gazprom njeftu. Učinićemo sve da se našim prijateljima iz Rusije odužimo stvaranjem novih evropskih fudbalskih zvezda”, istakao je Lukić i dodao:


“Na kraju, još jednom želim da se zahvalim kompaniji Gazprom njeft na odluci da postane generalni sponzor Crvene zvezde. Vreme je za zajednički marš Gazproma njeft-a i Crvene zvezde kroz Srbiju i Evropu na radost miliona naših pristalica širom sveta. Ovo partnerstvo će doneti mnogo radosti kako Zvezdi, tako i našem narodu i zato nam je posebno drago i ponosni smo na njega."

Sporazum između "Gazprom njeft-a" i Crvene zvezde predviđa sponzorski paket koji uključuje reklamu brenda Gazprom na sportskoj opremi, fudbalskom stadionu kao i kroz druge različite vidove marketinške saradnje.

Posebna pažnja biće posvećena zajedničkoj akciji na promociji sportskih vrednosti, fudbala, borbe protiv rasizma i nacionalizma, programu bezbednost navijača, kao i akcijama posvećenim deci. Sponzorska podrška obuhvata i formiranje Fonda koji će biti namenjen finansiranju mlađih selekcija kluba. Predviđena su i dodatna sredstva za razvoj kluba kao i sistem nagrađivanja Crvene zvezde za sportske uspehe.

“Za nas je zadovoljstvo da smo deo vrhunske sportske priče koja objedinjuje podršku sportu, promociju zdravog načina života, takmičarskog duha i timskog rada. Velika nam je čast što smo postali partneri jednog ovakvog kluba, jednog od najvećih u Evropi. Naši ciljevi i ciljevi Zvezde se poklapaju. Nadamo se da će klub u narednih pet godina konstantno poboljšavati rezultate i da će to biti zaprvo prvih pet godina u našem strateškom razvoju. Klubu želim vrhunske rezultate u narednoj sezoni”, istakao je Kiril Kravčenko, zamenik generalnog direktora "Gazprom njefta" i generalni direktor Naftne industrije Srbije.

Gazpromnjeft je jedna od najvećih ruskih kompanija koja se bavi proizvodjnom nafte, a već je sponzor fudbalskog kluba Zenit iz Sankt Peterburga i nemačkog Šalkea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

348 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve