Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.07.2010.

20:06

Lomić: "Cilj su mi trofeji"

Marko Lomić potpisao je u ponedeljak trogodišnji uguvor sa moskovskim Dinamom.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

26-godišnji levi bek protekle sezone bio je jedan od najboljih igrača Partizana, a posebno se istakao u prolećnom delu šampionata kada je pomogao “crno-belima” da odbrane titulu.

“Želim da se zahvalim upravi Dinama zbog toga što sam dobio priliku da igram u tako velikom klubu. Daću sve od sebe da što pre stignem do forme i pokažem zbog čega sam doveden”, izjavio je Lomić za zvanični sajt kluba.

Lomiću su u odluci da pređe u Dinamo značajno pomogli Miloš Krasić i Marko Baša koji već nekoliko sezona igraju u Rusiji.

“Kada sam saznao za interesovanje Dinama prvo sam razgovarao sa Milošem Krasićem i Markom Bašom. Rekli su mi puno tog lepog o Dinamu, da je to klub sa velikom tradicijom, da je u vreme SSSR-a samo Spartak bio ravnopravan po broju titula”.

Trener Dinama je crn ogorski stručnjak Miodrag Grof Božović.

“Nikada nisam igrao u ekipi koju je on vodio ali znam koliko je cenjen. Mnogi ga smatraju najboljim trenerom Balkana”, rekao je Lomić koji je istakao da sebe doživljava kao levog beka iako je često igrao i u veznom redu.

Lomić je debitovao za Srbiju na prijateljskom meču sa Japanom (3:0), ali nije putovao u Južnu Afriku na Svetsko prvenstvo.

“Bio sam na širem spisku, razgovarao sa Radomirom Antićem ali na konačan spisak, na žalost, nisam ušao. Mislim da bih išao u Južnu Afriku da sam igrao u jačoj ligi. Zbog toga mi je dolazak u Dinamo i prilika da dođem do dresa raperezentacije”.

Lomić u budućnosti želi titulu sa Dinamom.

“Jedini cilj su mi uspesi kluba. Ove godine bismo morali u vrh, među tri najbolje ekipe, a sledeće godine cilj je titula”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve