Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.06.2010.

11:19

Marselo, njegovo je sledeće SP

Marselo (Vieira da Silva Junior) je rođen 12. maja 1988 u Rio de Ženeiru. Za A selekciju “karioka” je debitovao 5. septembra 2006. kao 18-godišnjak.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvi meč u dresu svoje zemlje nije mogao bolje da zamisli jer je postigao gol u Londonu (na stadionu Vajt Hart Lejn) protiv reprezentacije Velsa.

Međutim od tog susreta samo još pet puta je oblačio dres Brazila, i pored toga brazilska javnost je mislila da je on siguran putnik u Južnu Afriku.

Selektor Dunga nije tako mislio pa će Marselo morati da sačeka Mondijal u svojoj zemlji za četiri godine.

Marselo je od 9. godine života igrao futsal, a kao 13-godišnjaka primetili su ga skauti Fluminensea i počeo je da trenira sa juniorima ovog slavnog brazilskog kluba. U madridski Real prelazi januara 2007, sa nepunih 19 godina sa nadom Ramona Kalderona i cele uprave kao i navijača kraljevskog kluba da su doveli novog Roberta Karlosa. Legendarni levi bek Relaa i Brazila napušta Madrid leta iste godine, kada prelazi u turski Fenerbahče.

Opširnije na našem specijalu "JAR 2010".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve