Nova vest
Fudbal

Sreda, 05.05.2010.

20:32

Hajduk osvojio Kup Hrvatske

Fudbaleri splitskog Hajduka pobedili su Šibenik 2:0 i sa ukupnih 4:1 osvojili Kup Hrvatske te stigli do prvog trofeja posle pet godina.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Iako je Šibenik na svom terenu odigrao veoma dobro, nije uspeo da iskoristi svoje šanse, te su ’bili’ golovima Vukšića u 16. i Ibričića iz penala u 90. osvojili prvi Kup posle sedam godina.

Posle nekoliko promašaja domaćih igrača, pre svih Zeca i Grgića, Hajduk koristi drugu šansu Vukšića koji je posle akcije sa Ibričićem loptu poslao po zemlji pored Blaževića.

Šibeničani su u nastavku snažno pritiskali odbranu gostiju koja je ipak ostala na visini zadatka. Usledio je deo igre bez većih uzbuđenja, a onda je Vukšič u drugom poluvremenu propustio dobru priliku da sve završi ali je njegove dve stopostotne šanse oba puta zaustavio sjajni Blažević.

Pet minuta pre kraja Šibenik je uspeo da izjednači preko Zeca, ali je sudija poništio njegov gol zbog ofsajda za koji hrvatski mediji ističu da je bio nepostojeći. U samom finišu, u drugom minutu nadoknade Bulat je oborio Ljubičića u kaznenom prostoru, a Ibričić je bio siguran sa penala i overio pobedu i titulu za Hajduk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu