Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 03.05.2010.

23:55

Škotski Rendžers menja vlasnika?

Biznismen Endrju Elis istakao je da je optimista i da se nada će uskoro i zvanično postati novi vlasnik škotskog fudbalskog kluba Rendžers.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Elis, koji trenutno pregovara oko preuzimanja prvaka Škotske, najavio je da očekuje da se konačni dogovor postigne do kraja meseca. Fudbaleri Rendžersa su prošle nedelje osvojili drugu uzastopnu titulu u Premijer ligi, bez obzira na velike finansijske probleme i dug od oko 35 miliona evra.

Rendžers se zbog toga trenutno nalazi pod istragom poreske službe, koja je nedavno, takođe, otkrila i neke neprijavljene klupske ofšor račune. Još uvek nije poznato ni da li će trener Valter Smit i njegovi asistenti Ali MekKojst i Keni MekDuval ostati u klubu. Smit poslednje dve godine nije mogao da kupi nove igrače, a sva trojica trenera rade bez ugovora od januara.

Pred veliki derbi sa Seltikom, koji je na programu u utorak, Elis trvrdi da će, ukoliko preuzme klub, sigurno ponuditi novi ugovor treneru Smitu.

"Nameravam da treneru Smitu ponudim novi ugovor. Njegovo znanje i iskustvo biće od velike koristi", rekao je Elis.

On je , takođe saopštio da će vlasniku kluba Ser Dejvidu Mariju ponuditi počasnu funkciju doživotnog predsednika.

"Ukoliko moja ponuda od 33 miliona funti bude prihvaćena i ja dobijem kontrolu nad Rendžersom to je najmanje što mogu da uradim za čoveka koji je toliko toga dao ovom klubu. Smatram da to nikada ne sme da se zaboravi", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve