Nova vest
Fudbal

Petak, 02.04.2010.

19:06

Čelsi nudio mito za Ronaldinja?

Čelsi je nudio mito za Ronaldinja, a bivši potpredsednik Sandro Rosel nagovarao me je da ga prihvatimo, parafraza je navoda predsednika Barselone Đoana Laporte.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Obe optužene strane negirale su navode – Sandro Rosel, koji planira da se kandiduje za predsednika Barse na leto, najavio je tužbu za klevetu protiv Laporte, dok je Čelsi preko portparola energično negirao da se išta slično dogodilo: “To je poptuna besmislica. Nikada nismo poslali takvu ponudu”.

Laporta je u svojoj knjizi "San za moju decu" napisao da mu je 25. aprila 2004. godine, na dan ‘el klasika’ protiv Reala, Sandro Rosel rekao da postoji ponuda Čelsija od 100 miliona evra za Ronaldinja, a da su ‘Plavci’ spremni da Laporti i njemu daju deset miliona. Upravo je Rosel doveo Ronaldinja iz PSŽ-a 2003. godine.

“Rekao sam mu da ću ga otpustiti, da Roni nije na prodaju i da ne želim više da razgovaram o tome, ali onda je dodao: ‘Đoane, nama će dati 10% provizije’. Nekoliko nedelja kasnije, u maju, insistirao je da prihvatimo Čelsijevu ponudu i da je potrebno samo da se on i ja dogovorimo”, piše u Laportinoj knjizi.

“Ponovo sam mu rekao da ne želim da pričam o tome, a on je nastavljao da me podseća da, ako prihvatimo, moći ćemo među sobom da podelimo deset miliona evra”.

Rosel je žestoko reagovao odbacivši optužbe kao apsolutno netačne, a demantovao je da je takva ponuda ikad postojala.

“Ta knjiga je totalni falsifikat i smrtna uvreda za moju čast”, rekao je Rosel i najavio da će tek posle predsedničkih izbora u junu podneti tužbu protiv Laporte kako ne bi naškodio klubu koji voli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve