Nova vest
Fudbal

Nedelja, 21.03.2010.

16:29

Junajted preokretom do vrha tabele

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Liverpul sa 2:1 (1:1) u derbiju 31. kola Premijer lige, i tako se ponovo vratili na čelo tabele.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Liverpul, koji je dobio prethodna tri duela protiv ’crvenih đavola’, poveo je u petom minutu golom Fernanda Toresa. Sedam minuta kasnije izjednačio je Vejn Runi posle dobre reakcije nakon promašenog penala, a pobedu Junajtedu doneo je Đi Sung Park pola sata pre kraja utakmice. Junajted se ovom pobedom popeo na čelo Premijer lige i sada ima 69 bodova, dva više od Arsenala.

U centru pažnje pred ovaj meč bio je srpski reprezentativac Nemanja Vidić koji je u prethodna tri meča protiv Liverpula zaradio crveni karton čuvajući Fernanda Toresa. Iako je dobio žuti karton zbog starta upravo na Toresu, Vidić je dobro odradio svoj deo posla i nije bio kriv za vodeći gol koji je postigao Španac.

Liverpul je već u petom minutu stigao do vođstva na 'Old Trafordu'. Dirk Kujt je dobio loptu na levoj strani, prošao do gol-aut linije, sjajno centrirao, a Fernando Tores sam između Rija Ferdinanda i Gerija Nevila glavom preciznim udarcem savladao Van der Sara.

Junajted je vrlo brzo stigao do izjednačenja. Šest minuta posle gola Španca, Luis Antonio Valensija je sjajno prošao po levoj strani, ispratio ga je Havijer Maskerano koji ga je povukao za ruku, a Ekvadorac pao na samoj ivici kaznenog prostora. Argentinac je dobio samo žuti karton iako je sprečio gol šansu, ali je Valensija izvukao penal. Vejn Runi je šutirao u levu stranu gola Hosea Rejne, španski golman je odbranio, ali je 'Vaza' bio najbliži odbijenoj lopti pa ju je ubacio u mrežu i postigao svoj 26 gol u Premijer ligi, a 33. u sezoni. Ovo je bio tek drugi gol Runija protiv Liverpula u 15. meču, prvi je postigao 2005. godine na 'Enfildu'.

Posle izjednačenja Junajted je ima potpunu kontrolu nad loptom, ali su gosti usporili igru pa u nastavku nije bilo ozbiljnih gol šansi. Prvu priliku u drugom poluvremenu imao je Đi Sung Park koji je posle dodavanja Runija dobro šutirao sa 16 metara, ali je Rejna sigruno intervenisao. Park je možda mogao da loptu gurne Flečeru koji je utrčavao u prazan prostor, ali se ipak odlučio da sam završi akciju.

Ipak, sledeću priliku reprezentativac Južne Koreje nije propustio. Runije poslao loptu na desnu stranu do Flečera, Škot je odbah ubacio loptu na pet metara gde je Park bio brži od čuvara i glavom savladao Rejnu za potpuni preokret na sto godina starom stadionu Mančester junajteda.

Liverpul je i pored podređenog položaja imao nekoliko šansi za gol, a najbolju su u 90. minutu propustili Tores i Benajun. Španac je bio skoro sam na 7-8 metara od gola Van der Sara ali je loptu koju je dobio po zemlji sa desne strane loše zahvatio pa se ona samo odbila do Benajuna, koji je slabo šutirao glavom pa je golman domaćih lako uhvatio loptu.

Poslednjih deset minuta za Junajted je odigrao i najtrofejniji igrač tima, Velšanin Rajan Gigs koji se posle jedno mesečne pauze zbog loma ruke vratio na teren. Mančester junajted je ovom pobedom prekinuo seriju od tri poraza od velikog rivala i ponovo se vratio na prvo mesto na tabeli ispred Arsenala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve