Nova vest
Fudbal

Petak, 19.03.2010.

16:44

Roman preti igračima i Ančelotiju

Posle ispadanja iz LŠ već u osmini finala, vlasnik Čelsija Roman Abramovič pobesneo je i održao neprijatan sastanak sa igračima i članovima stručnog štaba.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Ruski milijarder je u trening kampu Čelsja puna dva sata "držao bukvicu" svojim zvezdama i stavio im do znanja da je njegovo strpljenje na izmaku."Da li ste vi odlični fudbaleri, ili ste samo odlično plaćeni fizički radnici? Da li ste u ovom klubu samo zato da biste punili džepove mojim novcem???", upitao ih je besni Abramovič.

Ništa bilje nije prosao ni menadžer Čelsija, italijanski stručnjak Karlo Ančeloti, kome je Abramovič dao do znanja da može da ostane u klubu samo ukoiliko trijumfuje u Premijer ligi.

"To je bila normalna reakcija vlasnika kluba. Dugo sam radio u vrhunskim klubovima i uvek je tako posle neprijatnih poraza. U Milanu je bilo i žešćih reakcija", rekao je Ančeloti.

Abramovič je u proteklih sedam godina promenio šestoricu trenera, ali nijedan nije uspeo da mu donese najvredniji trofej - Ligu šampiona. Žoze Murinjo je dva puta osvajao Premjer ligu, a Klaudio Ranijeri, Avram Grant, Luis Felipe Skolari i Gus Hidink nisu ni to uspeli.

Vlasnik Čelsija najavio je da će se ovog leta zahvaliti "nekim penzionerima", a koliko će novca izdvojiti za pojačanja, zavisiće od toga da li će biti osvjena titula prvaka Engleske.

Ukoliko izdrži u trci sa Mančester Junajtedom i Asenalom, Ančeloti će imati na raspolaganju 140 miliona funti, s tim što je Abramovič spreman da ako treba i polovinu te sume izdvoji za Fernanda Toresa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve