Nova vest
Fudbal

Sreda, 03.03.2010.

22:19

Dunga otpisao Ronaldinja i Pata

Selektor reprezentacije Brazila Karlos Dunga odlučio je na na SP u Južnoj Africi ne vodi asove Milana Ronaldinja i Pata.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Svi su u proteklih godinu-dve imali šansu da se nametnu. Svi, pa i njih dvojica. Neki su je iskoristili, neki nisu. To je sasvim normalno. Spisak je uglavnom zatvoren, a ovo što ste videli u duelu sa Republikom Irskom (2:0) je gro reprezentacije koja će nas predstavljati na Mundijalu", rekao je Dunga.

Ronaldinjo je jedan od najboljih igrača Milana u poseldnjih nekoliko meseci.

"Dobro, on je bio najbolji fudbaler na svetu. To je u redu, ali Pele je najbolji fudbaler svih vremena, a i ja sam nekada dobro igrao, pa nas nema više u nacionalnom timu. Jednostavno, igrači dolaze i odlaze".

Karlos Dunga, koji je kao kapiten na Mundijalu 1994. u SAD podigao šampionski pehar, ima jasnu viziju tima koji želi.

"Robinjo je dokazao sav svoj kvalitet, uveren sam da naša igra mora da se “vrti” oko njega i Kake. Zadovoljan sam i Danijem Alvešom, koji je po ko zna koji put pokazao da možemo da ga koristimo na nekoliko mesta u ekipi" - dodao je Dunga.

Kormilar “karioka” ne prihvata ulogu favorita na SP.

"Nije mi jasno kako nas svrstavaju među glavne favorite za titulu, a ovamo svi pričaju da naši igrači u Evropi loše igraju. Sada je najvažnije stvoriti kompaktan tim u kojem će se tačno znati ko je zašta zadužen".

Brazil će na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi igrati u grupi G sa selekcijama Portugala, Obale Slonovače i Severne Koreje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve