Nova vest
Fudbal

Utorak, 02.03.2010.

20:16

PSŽ: "Na gostovanja bez navijača"

Fudbalski klub Pari Sen Žermen saopštio je da svojim navijačima neće više nabavljati karte za gostujuće utakmice.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Predsednik PSŽ-a Roben Lepru najavio je novu klupsku politiku pošto je, proteklog vikenda, jedan navijač PSŽ-a teže povređen u tuči na 'Parku Prinčeva', pre početka utakmice između PSŽ-a i Olimpika iz Marseja (0:3). Pariski klub je saopštio da se povređeni 38-godišnjak još uvek nalazi u kritičnom stanju.

"Slike krvavog čoveka koji leži na pragu ‘Parka prinčeva’ ne izlaze mi iz glave poslednjih noći. Dostigli smo vrhunac nasilja i ja preuzimam svoj deo odgovornosti. Ovakvu odluku smo doneli kako bi svima mogli da garantujemo bezbednost", rekao je Lepru.

Prostorije navijača na ‘Parku prinčeva’ biće zatvorene, a čelnici PSŽ-a su saopštili da se neće žaliti ukoliko klub bude kažnjen igranjem mečeva bez publike. Predsednik francuske lige Frederik Tirije potpuno je podržao mere PSŽ-a.

"Situacija koju su stvorili neodgovorni pojedinci postala je preozbiljna. Klub, liga i vlada moraju da urade sve kako bi se zaustavilo nasilje. Ovo je prava katastrofa, kako za budućnost kluba, tako i za ugled francuskog fudbala uopšte", rekao je Tirije.

Pre početka utakmice sa Olimpikom došlo je do tuče huligana sa dve glavne navijačke tribine na ‘Parku prinčeva’. Policija je uhapsila jednog 30-godišnjaka, ali je on pušten u ponedeljak uveče, pošto nije bilo dovoljno dokaza za podizanje optužnice.

Francuska ministarka sporta Rama Jade najvila je da će narednih dana razgovarati sa funkcionerima PSŽ-a, dok će se predsednik Lepru u sredu sastati sa šefom pariske policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve