Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.12.2009.

22:35

Albert Nađ: "Nećemo o poštenju"

Alberta Nađa, bivšeg fudbalera i novog člana uprave FK Partizan, nisu pogodile izjave Save Miloševića da u Partizanu nema mesta za poštene.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Razumem da je Savo malo razočaran jer je izgubio na izborima. Međutim, nećemo o poštenju da pričamo, pošto sam ja zbog toga, zbog iskrenosti, pre dve godine otišao iz Partizana. Te moje osobine nisu bile po volji nekim tadašnjim rukovodiocima, a o onom što sam uradio za klub tada neka pričaju drugi", izjavio je Nađ za "Večernje novosti".

"Moj poziv Savu da nam se pridruži u upravljanju klubom je bio iskren, verujem da i on zna da sve ono što kažem, to i mislim", dodao je Nađ.

Kao novi član UO, sportskog dela, Nađ ima osnovne ideje šta bi u startu moralo da se uradi da bi Partizan ‘prodisao’.

“Prvo mora da se sagleda budžet i na osnovu toga da se pravi tim i zahtevaju rezultati. Ne treba ići preko svojih granica, ni ja sa 175 centimetara visine ne mogu da ‘zakucam’ u koš. Fudbaleri moraju da zarađuju, od njihovih rezultata zavise i svi ostali zaposleni u klubu, ali do velikih nagrada mora da se dolazi kroz uspehe”.

Kako trošenje novca preko realnih mogućnosti može da uvede klub u probleme, Albert Nađ je doživeo u Španiji.

“U Betisu je sve bilo fantastično, od uslova do zarada, a onda se to ponovilo i u Ovijedu. Tamo su neverovatne premije bile za pobede u domaćim takmičenjima. Ali, klub je krenuo u projekte koje nije mogao da izdrži i pogledajte gde je sad. I pošto se mnogo priča o tome kako igračima Partizana kasne plate, premije, mogu da kažem da se isto to dešavalo i nama u Španiji. A, u Humskoj, ni kada smo igrali u Ligi šampiona, nije sve isplaćivano na vreme, pa se to nije videlo na terenu”.

Kao osnovu na kojoj mora da počiva budućnost Partizana, a na tome su insistirala i oba predsednička kandidata, Albert Nađ naglašava omladinsku školu.

“Zemunelo je rudnik dijamanata, koji samo moraju da budu na pravi način izbrušeni. Škola može da izdržava ceo klub i na finansijskom i na sportskom planu. Mora da se uspostavi jedinstveni sistem za sve generacije, da bi prelazak u prvi tim bio što bezbolniji. Kao što je to bio slučaj sa Savom, sa mnom, Bjekovićem, Saletom Ilićem, Duljajem... Pored toga, moramo da imamo i pravi skauting jer on rešava pola posla. Uzmimo samo primer Duleta Vujoševića u košarkaškom klubu. Svake godine mu odlaze najbolji, ima najmanji budžet u Evroligi, a stalno pravi čuda. Budimo realni, ko je za Aleksandra Marića čuo dok nije došao u Partizan? E, to je ono što moramo da radimo i mi u fudbalskom klubu“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve