Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.12.2009.

22:21

Đenoa - Valensija (TVB92, 19h)

U četvrtak od 19 časova na programu su utakmice poslednjeg kola Lige Evrope u grupama A, B i C.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U grupi A Dinamo u Zagrebu dočekuje rumunski Temišvar i neophodna mu je pobeda, kao i nada da će Ajaks u Amsterdamu da savlada Anderleht, kome je dovoljan bod. Đenoa dočekuje Valensiju u grupi B u meču koji direktno odlučuje koji će timovi obezbediti prolaz u šesnaestinu finala Lige Evrope. Ovaj meč možete pratiti u direktnom prenosu na televiziji B92. U drugom meču gurpe B u Francuskoj se sastaju Lil i praška Slavija

U grupi C bečki Rapid dočekuje Seltik, dok izraelski Hapoel iz Tel Aviva gostuje Hamburgu.

Grupa A

U grupi A Ajaks je siguran u šesnaestini finala Lige Evrope dok je Anderlehtu potreban bod u Amsterdamu. Dinamo u Zagrebu dočekuje rumunski Temišvar i pored pobede, da bi se zagrebački tim našao u 1/16f, Ajaks mora da savlada Anderleht.

Jedan od najboljih igrača Dinama ove sezone Milan Badelj očekuje pobedu svog tima u meču sa Temišvarom.

“Imamo dobru situaciju jer igramo poslednju utakmicu na svom stadionu, i posle dugo vremena poslednja utakmica je ključna, što je pozitivno”, izjavio je Badelj.

Badelj smatra da je ekipa Ajaksa mnogo kvalitetnija od Anderlehta.

“Najvažnije je da mi pobedimo na Maksimiru, to zavisi od nas. Ajaks je bolja ekipa i mislim da će dobiti Belgijance u Amsterdamu”, dodao je Badelj.

Prvotimac Dinama očekuje da igrači Temišvara igraju opuštenije, jer nisu pod rezultatskim pritiskom.

“Oni igraju za prestiž i koeficijent, nemaju pritisak i biće mnogo opušteniji nego mi koji igramo pod rezultatskim pritiskom”, zaključio je Badelj.

U drugom meču grupe A Ajaks dočekuje Amsterdam i potreban mu je bod da bi osigruao prvo mesto u grupi, a bod je dovoljan i Anderlelhtu da bi se našao u šesnaestini finala. Reprezentativac Srbije Marko Pantelić je izjavio da će se potruditi da postigne gol i da očekuje da ga zbog toga slave u Zagrebu.

Ajaks – Anderleht
Dinamo Zagreb - Temišvar

Tabela:

1.Ajaks…………..……..3 2 0 7:3 11
2.Anderleht…………......2 2 1 6:3 8
3.Dinamo Zagreb…...…2 0 3 5:6 6
4.Temišvar………….…..0 2 3 2:8 2

Grupa B

U grupi B u poslednjem kolu će tri tima tražiti šansu za prolaz u šesnaestinu finala. Đenoa dočekuje Valensiju na svom stadionu i neophodna joj je pobeda da bi se sigurno našla među dva tima koja će iz grupe B obezbediti prolaz u dalju fazu takmičenja. Utakmicu sa stadiona “Luiđi Ferari” možete pratiti u direktnom prenosu na televiziji B92.

Prvotimac Đenoe, Španac Alberto Zapater očekuje veoma zanimljiv meč kao i pun stadion. Zapater je imao prilike da igra protiv Valensije jer je pet sezona proveo nastupajući za Saragosu.

“Valensija ima ubitačan kontra napad. Njima je dovoljan i bod i očekujem da igru baziraju na kontra napadima. Imaju igrače koju su veoma brzi, ali i nepogrešivi kada se nađu u gol šansi, kao na primer David Vilja” izjavio je Zapater.

“Očekujem fantastičnu atmosveru na stadionu, utakmicu ispunjenu emocijama i među igračima i među navijačima. Nadam se da ćemo pobedom obezbediti prolaz u narednu rundu”, zaključio je Zapater.

U drugoj utakmici grupe B francuski Lil dočekuje na svom stadionu prašku Slaviju. Francuzi bi se pobedom sigurno našli u šesnaestini finala, ali čak i sa porazom mogu da ostanu na drugom mestu u svojoj grupi. Lil je uspešniji u međusobnom skoru sa Đenoom, tako da ako Italjijani izgube od Valensije, francuski tim će se nezavisno od ishoda utakmice sa Slavijom naći u šesnaestini finala Lige Evrope.

Lil – Slavija Prag
Đenoa – Valensija

Tabela:

1.Valensija…………......…..2 3 0 10:7 9
2.Lil…………….……………2 1 2 12:8 7
3.Đenoa…………….…....…..2 1 2 7:8 7
4.Slavija Prag……………..0 3 2 4:10 3

Grupa C

U grupi C plasman u šesnaestinu finalu u prethodnom kolu obezbedili su nemački Hamburg i Hapoel iz Tel Aviva. Ova dva tima će u međusobnom duelu da odluče ko će da osvoji prvo mesto u grupi. Fudbalerima Hamburga, koji dočekuju izraelski tim na svom stadionu, dovoljan je bod da bi zadrđali prvo mesto u grupi.

Druga utakmica u grupi C između Rapida i Seltika igra se u Beču i bez rezultatskog značaja je za obe ekipe. Ipak, prvotimac škotskog kluba Mark Antoni Forčun kaže da oni žele da slave u prestonici Austrije i tako nastavi seriju od četiri uzastopne pobede.

”Znamo da je utakmica bez rezultatskog značaja za obe ekipe, ali mi želimo da pobedimo Rapid. Pobedili smo u prethodne četiri utakmice, podigli samopouzdanje, i želimo da nastavimo tu seriju pobeda”, zaključio je Forčun.

Hapoel Tel Aviv – Hamburg
Rapid Beč – Seltik

1.Hamburg……………….…3 1 1 7:5 10
2.Hapoel Tel Aviv…….....….3 0 2 12:8 9
3.Seltik……………………….1 2 2 4:4 5
4. Rapid Beč………………..1 1 3 5:11 4

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve