Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.12.2009.

19:30

SKP: Barselona savladala Atlante

Fudbaleri Barselone plasirali su se u finale Svetskog klupskog prvenstva u Abu Dabiju, posle pobede od 3:1 u polufinalu, protiv meksičkog Atlantea.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meksikanci su poveli u petom minutu golom Giljerma Rohasa, ali je izjednačio Serhio Buskets u 35. minutu. U drugom poluvremenu šampion Evrope je opravdao ulogu favorita i golovima Mesija u 55. minutu i Pedra Rodrigeza 12 minuta kasnije slavio sa 3:1. Protivnik Barselone u finalu, koje je na programu 19. decembra, biće prvak Južne Amerike, argentinski Estudijantes.

Meksički tim je odlično otvorio utakmicu i golom Giljerma Rohasa u petom minutu poveo sa 1:0. Posle primljenog gola fudbaleri Barselone pokušavali su da dođu do gola Atlantea. Meksikanci su se odlično branili sve do 35. minuta kada je posle kornera koji je izveo Ćavi Buskets zatresao mrežu Vilara.

U prvom minutu zaostavnog vremena fudbaleri Barselone mogli su da postignu još jedan gol. Dani Alveš je sjajno proigrao Ćavija koji se našao sam pred golmanom Vilarom, ali je reprezentativac Španije pogodio samo spoljni deo mreže.

U 54. minutu Pep Gvardiola je izvršio dve izmene, Pike je ušao u igru umesto Meksikanca Markeza, dok je najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi zamenio Jaja Turea.

Argentinac je već posle dva minuta igre pokazao zašto je proglašen za najboljeg fudbalera na svetu. Na asistenciju Inijeste Mesi je postigao gol za vođstvo svog tima u 55. minutu.

Dvanaest minuta kasnije sjajni Inijesta proigrava Pedra Rodrigeza kome nije bilo teško da postigne gol za konačnih 3:1.

Pedro Rodrigez je postigao gol i u šestom takmičenju u kome je njegov tim nastupao ove sezone (Prvenstvo Španije, Kup Kralja, Superkup Španije, Liga Šampiona, Superkup Evrope, Svetsko klupsko prvenstvo).

Finale u kome se Barselona sastaje sa argentinskim Estudijantesom, za koji nastupa Huan Sebastijan Veron, na programu je u subotu 19. decembra.

Atlante: Vilar – Martines, Gonzales, Himenes (Pereira), Rohas, Gerero – Bermudes, Navaro – Areola, Solari (Carević), Lugo.

Barselona: Valdes – Dani Alveš, Pujol, Markez (Pike), Abidal, Buskets – Ćavi, Ture (Mesi) – Pedro Rodrigez, Inijesta (Krkić), Ibrahimović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve