Nova vest
Fudbal

Nedelja, 01.11.2009.

17:11

Trijumfi Intera, Rome i Fjorentine

Fudbaleri aktuelnog šampiona Italije Intera zabeležili su i deveti trijumf u Seriji A, pošto su u nedelju savladali Livorno sa 2:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U ostalim mečevima 11. kola Roma je bila bolja od Bolonje (2:1), Kaljari je bio ubedljiv protiv Atalante (3:0) , dok je Fjorentina savladala Kataniju sa 3:1. Mečevi Sampdorija - Bari (0:0), Kijevo - Udineze (1:1) i Sijena - Lacio (1:1) završeni su bez pobednika. U poslednjem meču kola ekipe Palerma i Đenoe igrale su na Siciliji nerešeno 0:0.

Fudbaleri milanskog Intera učvrstili su se na vodećem mestu na tabeli italijanskog prvenstva, pošto su pobedom nad Livornom stekli sedam bodova prednosti u odnosu na Juventus i Sampdoriju.

Aktuelni šampion Italije do bodova protiv Livorna došao je teže nego što se očekivalo, pošto u prvom poluvremenu nije uspeo da sruši otpor domaćina. Ipak, u nastavku meča, ’neroazuri’ stižu do očekivanog trijumfa golovima Dijega Milita u 49. i Maikona u 80. minutu. Kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković igrao je za Inter do 67. minuta, kada ga je zamenio Valter Samjuel.

Fudbaleri Rome su kao domaćini, posle preokreta, slavili u duelu sa Bolonjom. Gosti su na stadionu Olimpiko poveli u 32. Minutu, golom Martinsa Adailtona.On je na najbolji mogući način realizovao odličan kontranapad i sjajno dodavanje Marka Di Vaja. Međutim, 'vučica' stiže izjednačila posle svega tri minuta preko Mirka Vučinića. Potpuni preokret i četvrtu pobedu Romi donosi Simone Perota golom u 52. minutu.

Ekipa Fjorentine nije dozvolila nikakvo iznenađenje u duelu sa Katanijom. Ljubičasti su na svom 'Artemio Frankiju' slavili rezultatom 3:1, a dvostruki strelac za domaće bio je Marko Markioni u 4. i 69. minutu. Treći gol za Fjorentinu postigao je Alberto Đilardino u 86. minutu nakon asistencije Lorenca De Silvestrija. Utešni pogodak za Kataniju postigao je je Đuzepe Maskara u 48. minutu. Fjorentina je u 45. minutu ostala sa deset igrača na terenu, nakon što je Dario Danieli dobio drugi žuti karton. Snage su izjednačene u 58. Minutu kada je ista sudbina snašla igrača Katanije Kapuana.

Fudbaleri Kaljarija su takođe bili veoma ubedljivi protiv Atalante (3:0), a zanimljivo je da su svi golovi na ovom meču viđeni već u prvom poluvremenu. Domaći su poveli u 33. minutu, golom Nenea. Isti igrač je, samo tri minuta kasnije, povisio na 2:0, a u oba slučaja asistent je bio Andrea Kosu. Alesandro Matri je u 45. minutu, golom iz penala, postavio konačni rezultat. Najstroža kaznaje dosuđena nakon prekršaja Federika Pelusa, koji je faulirao Andreu Lazarija.

Sampdorija je na svom terenu igrala bez pogodaka sa ekipom Barija, a bez pobednika završen je i meč Sijena - Lacio (1:1). Rimljani su poveli već u 8. minutu meča kada je Stefano Mauri, nakon centaršuta Paskvalea Fiođija, glavom savladao golmana Đanluku Kurcija. Izjednačenje donosi Masimo Makarone u 32. minutu. Za 'nebeskoplave' svih 90 minuta igrao je Aleksandar Kolarov.

Istim rezultatom (1:1) završen je i duel Kijevo – Udineze, a i na ovom meču gosti prvi postižu gol. Udineze je stigao do vođstva u 27. minutu golom Atonia Flora Floresa, posle odlično izvedenog kontranapada. Izjednačenje timu iz Verone donosi Mario Jepes u 70. Minutu. Aleksandar Luković je odigrao ceo meč za tim iz Udina.

I poslednji meč 11. kola Između Palerma i Đenoe završen je bez pobednika. Gosti su imali više šansi za pogodak, a dve najbolje propustili su Rafaele Paladino i Sokratis Papastratopoulos, kada je golman Salvatore Siriđu sjajno intervenisao.

Ovim bodom ekipa Đenoe ponovo je došla na šestu poziciju i ima 17 bodova, koliko su osvojili i Napoli i Parma. Palermo ima bod manje i nalazi se na devetom mestu.

Rezultati 11. kola Serije A:
Juventus – Napoli 2:3 (1:0)
Trezege 35, Đovinko 54 – Hamšik 58, 82, Datolo 64
Milan – Parma 2:0 (1:0)
Borielo 12, 90+

Nedelja:
Livorno - Inter 0:2
Milito 49, Maikon 80
Sampdorija – Bari 0:0
Roma – Bolonja 2:1

Vučinić 35, Perota 52 - Adailton 32
Kaljari – Atalanta 3:0
Nene 33, 36, Matri 45
Kijevo – Udineze 1:1
Jepes 70 - Flores 27
Fiorentina – Katanija 3:1
Markioni 4, 69, Đilardino 86 - Maskara 48
Sijena – Lacio 1:1
Makarone 32 - Mauri 8
Palermo - Đenoa 0:0

Tabela: Inter 28, Juventus 21, Sampdorija 21, Milan 19, Fjorentina 18, Đenoa 17, Napoli 17, Parma 17, Palermo 16, Kaljari 16, Bari 15, Kijevo 15, Udineze, Roma 14, Lacio 11, Atalanta 9, Bolonja 9, Livorno 9, Katanija 7, Sijena 6

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve