Nova vest
Fudbal

Petak, 23.10.2009.

19:17

Ivanović: "Ne biram mesta u timu"

Srpski reprezentativac, fudbaler Čelsija Branislav Ivanović izjavio je za klupski veb-sajt da ne bira na kojoj će poziciji igrati, desnog beka ili halfa.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

"Nekada je teško menjati pozicije, ali trudim se da pružim maksimum nezavisno od toga na kom sam mestu u timu. Spreman sam na to i radim sve što menadžer od mene zahteva. Najveća razlika je što na desnom beku više idem u napad, dok pozicija štopera iziskuje stalnu koncentraciju na čuvanje sopstvenog gola", rekao je Ivanović.

Konkurencija u Čelsiju je velika i Ivanovićeva polivalentnost omogućuje mu veći broj utakmica. Srpski fudbaler igrao je na osam utakmica (sedam kao starter), a 'Plavci' su svaki put trijumfovali.

Žoze Bosingva je trenutno povređen, tako da na desnom boku još konkurišu 33-godišnji Beleti i rekonvalescent Paulo Fereira. Štoper Aleks takođe se oporavio od povrede, pa je sada 'gusto' i u centru odbrane.

"U klubu postoji grupa vrlo dobrih igrača i trudim se da na najbolji način iskoristim svaku šansu koja mi se ukaže. Moramo da pobedimo Blekburn jer smo izgubili poslednji ligaški meč i sada treba da igramo bolje i da budemo koncentrisaniji", kaže Ivanović i komentariše greške kod prekida koje su koštale Čelsi bodova protiv Aston Vile.

"Naporno smo radili na treninzima ove nedelje i pokušavali smo da budemo maksimalno fokusirani prilikom prekida, pokušavamo da se poboljšamo".

U intervjuu za veb-sajt Čelsija Ivanović je govorio i o plasmanu reprezentacije Srbije.

"Vrlo smo uzbuđeni jer prvi put u istoriji Srbija se kao samostalna zemlja plasirala na Svetsko prvenstvo. Stvaramo istoriju i pokušaćemo da uradimo nešto više na SP, ali to je tek sledeće godine. Mislim da će se i Francuska kroz baraž plasirati".

Čelsi u subotu igra meč 10. kola Premijer lige sa Blekburnom, a Ivanović će verovatno biti u startnoj postavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu