Nova vest
Fudbal

Petak, 25.09.2009.

22:09

Real čeka Tenerife, Barsa u Malagi

Utakmicama petog kola ovog vikenda se nastavlja španska Primera.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Već nakon prve četiri runde jasno je da će Real Madrid i Barselona voditi trku za šampionsku titulu. Dve najtrofejnije ekipe jedine imaju sve četiri pobede na startu šampionata. Barselona u petom kolu gostuje Malagi, a Real na svom terenu dočekuje Tenerife.

Od ostalih mečeva izdvaja se onaj sa 'Mestalje' gde Valensija dočekuje Atletiko Madrid. Atletik u Bilbau igra protiv Sevilje, a Deportivo na 'Riazoru' čeka Viljareal.

Ekipa Manuela Pelegrinija prvi ozbiljan ispit imala je tokom nedelje na El Madrigalu kada je savladala Viljareal sa rutinskih 2:0. Na tom meču ponovo je 'leteći start' imao Portugalac Kristijano Ronaldo koji je drugi meč za redom praktično u prvom napadu postigao gol.

Bivši trener Viljareala je izgleda uspeo da uklopi sve zvezde koje su ovoga leta došle na 'Bernabeu', pa Real od samog starta deluje kao ozbiljan tim. U duelu sa ekipom Tenerifa ne postavlja se pitanje pobednika, već samo kolikom će rezlikom domaćin pobediti.

Za razliku od Reala, koji je ovog leta doveo puno pojačanja, šampon Evrope i Španije, ekipa Barselone napravila je samo jednu izmenu u odnosu na prethodnu sezonu, ali znatnu. Ipak, iako su mnogi Zlatanu Ibrahimoviću predviđali neuspeh u Kataloniji, Šveđanin je u prva četiri kola postigao isto toliko golova, a uz to je imao i nekoliko asistencija.

U ekipu se vratio i povređeni Andres Inijesta, pa će Pep Gvardiola, trener koji je osvojio sva takmičenja u kojima je nastupao, na raspolaganju imati ceo tim u Malagi. Domaćin je u prva četiri kola pretrpeo čak tri poraza, pa se pobeda Barse, kao i Reala, ne dovodi u pitanje.

Najneprijatnije iznenađenje u prve četiri runde je svakako madridski Atletiko koji nema pobedu (dva poraza i dva remija). Madriđani su u poslednje dve utakmice imali pobedu nadomak ruke, ali su u oba slučaja primali golove u samom finišu i samopouzdanje ima sigurno nije an visokom nivou.

Ništa bolja situacija nije ni u Valensiji koja je nakon remija na Mestalji sa Hihonom, tokom nedelje ubedljivo poražena na gostovanju Hetafeu.

Parovi pete runde:

Bilbao – Sevilja
Real Madrid – Tenerife
Malaga – Barselona
Valensija – Atletiko Madrid

nedelja:
Almerija – Santander
Espanjol – Heres
Maljorka – Valjadolid
Osasuna – Sporting Hihon
Saragosa – Hetafe
Deportivo La Korunja - Viljareal

Tabela: Barselona 12 bodova, Real Madrid 12, Sevilja 9, Atletik Bilbao 9, Valensija 7, Majorka 7 bodova, itd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve