Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.09.2009.

21:39

Adebajor prihvatio opužbu FA

Napadaču Mančester sitija Emanuelu Adebajoru preti suspenzija od najmanje tri meča nakon što je priznao da je kriv za nasilničko ponašanje u duelu sa Arsenalom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Reprezentativac Togoa je na prvenstvenom meču protiv svog bivšeg kluba nagazio igrača Arsenala Robina van Persija i tom prilikom mu je posekao lice. Van Persi je posle meča, u kome je Siti slavio rezultatom 4:2, izjavio da je Adebajor to namerno učinio. Mančester siti je u sredu saopštio da se Adebajor nevoljno složio sa optužbama Fudbalske asocijacie.

"Igrač i dalje tvrdi da tu nije bilo nikakve namere i istog dana se lično izvinio Robinu van Persiju, kao i celoj javnosti, zbog krajnjeg ishoda njihovog duela", kaže se u saopštenju Sitija.

Ukoliko disciplinski odbor FA u četvrtak potvrdi automatsku kaznu Adebajoru, napadač će propustiti gradski derbi sa Junajtedom, duel u Liga kupu sa Fulamom i meč Premijer lige sa Vest Hemom.

Adebajor je takođe optužen od strane FA zbog nesportskog ponašanja nakon postizanja trećeg pogotka za Siti.. On je tada pretrčao ceo teren, kako bi proslavio gol ispred navijača Arsenala. Fudbaleru je ostavljen rok do 30. septembra da se izjasni povodom te optužbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve