Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 31.08.2009.

16:17

Kuzmanović potpisao za Štutgart

Fudbalski reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović potpisao je ugovor sa bundesligašem Štutgartom, preneli su italijanski i nemački mediji.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Vrednost celog transfera iznosi osam miliona evra, ali nije poznato na koliko godina je bivši fudbaler Fiorentine potpisao ugovor. Ipak, najverovatnije je da je srpski reprezentativac potpisao četvorogodišnji ugovor sa 'švabama', pa će u Bundesligi igrati do 2013. godine.

Kuzmanović je želeo da napusti Fiorentinu jer trener Prandeli nije mogao da mu garantuje mesto u prvom timu 'ljubičastih' zbog dolaska Kristijana Zanetija iz Juventusa i promene formacije u kojoj ekipa igra.

Za 21-godišnjeg fudbalera sredine terena interesovanje su pokazali i španski klubovi Sevilja i Atletiko Madrid, kao i rimski Lacio.

Kuzmanović je profesionalnu karijeru počeo u Bazelu, odakle je 2007. prešao u Fiorentinu. On je iste godine debitovao za reprezentaciju Srbije i od tada je za nacionalni tim odigrao 20 utakmica i postigao dva gola. Za 'lubičaste' je nastupio 70 puta i postigao tri gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve