Nova vest
Fudbal

Subota, 15.08.2009.

21:58

Nova pobeda Žiline

Fudbaleri MŠK Žiline pobedili su Ružomberok rezultatom 1:0, u šestom kolu šampionata Slovačke.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jedini strelac u derbiju severa bio je Emil Rilke u 65. minutu. Partizanov protivnik u kvalifikacijama za Ligu Evrope je iskoristio remi Slovana u gradskom derbiju sa Artmediom i dostigao rivala na tabeli. Njitra ima bod više od tandema, ali i meč više. Prvi meč Partizana i Žiline igra se u četvrtak u Beogradu,

Meč je počeo šokantno za domaće navijače, jer je Ružomberok u tri minuta imao dve dobre prilike.

Od kada su se konačno razbudili, fudbaleri Žiline potpuno su sabili rivale u šesnaesterac i između 9. i 26. minuta pet puta ozbiljno ugrozili protivničkog golmana Hajduha. Usledio je dugi period bez opasnosti pred golovima, sve do isteka punog sata igre.

Jedini gol postignut je u 65. minutu, kada je Vladimir Lajtner uputio centaršut sa leve strane, a Rilke uhvatio volej na daljoj stativi. Debitant je pogodak proslavio skidanjem dresa i dobio žuti karton, ali mu 4655 gledalaca nije zamerilo.

Žilina: Dušan Perniš - Giorgi Cimakuridze, Jozef Piaček, Onžej Šourek, Vladimir Lajtner - Ljubomir Guldan - David Kobilk, Robert Jež (k), Patrik Mraz - Ivan Lietava, Martin Viskočil.

Ružomberok: Ljuboš Hajduh - Matej Siva, Jan Maslo, Peter Majernik, Tomaš Đubek - Peter Maslo, Milomir Sivčević - Štefan Zošak (K), Anton Sloboda, Miroslav Božok - Miloš Lačni

Šesto kolo:
Inter Bratislava – Dunajska Streda 0:1
Banska Bistrica – Dubnica 3:0
Njitra - Tatran Prešov 1:0
Slovan Bratislava – Arrtmedia Petžalka 1:1
Žilina – Ružomberok 1:0
Trnava – Košice nedelja

Tabela:
1. Njitra 14
2. Slovan 13
3. Žilina 13
4. B.Bistrica 12
5. D.Streda 10

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu