Nova vest
Fudbal

Utorak, 04.08.2009.

15:53

Partizan - APOEL (20.45h)

Fudbaleri Partizana dočekuju u sredu kiparski APOEL (20.45h), u revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trener FK Partizan Slaviša Jokanović izjavio je da je njegova ekipa svesna kakav posao je čeka. Partizan je u prvom meču poražen sa 2:0 i Jokanović smatra da su ’crno-beli’ „sami sebi napravili problem“. "Posle slabe igre u prvom meču, očekuje nas težak i važan meč. Možemo da postignemo dva ili više golova protiv svake ekipe, pa i protiv APOEL-a", rekao je.

"Sami smo stvorili problem, a sada sami moram da uradimo sve kako bi prošli dalje. Verujem, ipak, da ćemo kao i uvek imati veliku podršku sa tribina", dodao je Jokanović..

Jokanović je rekao kako Partizan, uprkos minusu od dva gola, neće neoprezno jurišati na gol protivnika, već će strpljivom igrom pokušati da dođe do golova.

"Potrebne su nam mirnoća i racionalnost, iako ćemo u nekom trenutku morati da odigramo i rizično. Nisu nam potrebne ludosti na terenu, fudbal je samo igra u kojoj je cilj nadmudriti i, na neki način, prevariti protivnika", objasnio je on.

Posle meča na Kipru Jokanović je izjavio da je bio svestan svojih grešaka u vođenju ekipe, ali nije želeo ih obrazlaže novinarima, ponovivši kako je „takvim pričama mesto u svlačionici“.

"Želim ponovo da vam se predstavim. Igrao sam sedam godina u Srbiji, sedam ipo u Španiji, zabeležio 51 nastup za Čelsi, 64 nastupa za reprezentaciju po čemu sam osmi igrač sa ovih prostora i osvojio sam devet trofeja u karijeri. Učestvovao sam na Svetskom i Evropskom prvenstvu i ceo život se bavim fudbalom. Možda su neki od vas zaboravili na to, pa je ovo dobra prilika da vas podsetim. Možda je srpski fudbal manje potreban meni, nego ja njemu", odgovorio je Jokanović na ponovljeno pitanje novinara o greškama iz prvog meča.

Jokanović je potvrdio da iskusni defanzivac Mladen Krstajić definitivno neće biti u kombinaciji za tim pošto se još uvek nije oporavio od povrede.

Štoper Partizana Goran Gavrančić rekao je da je cilj ’crno-belih’ ostao isti, uprkos nepovoljnom rezultatu sa kojim se ulazi u revanš.

"Imamo nepovoljan rezultat sa Kipra, gde smo i sebe iznenadili lošom igrom. Mi ne možemo da odigramo gore nego u prvoj utakmici. Došlo je vreme da ispravimo greške i da nastavimo ka cilju, Ligi šampiona", poručio je Gavrančić.

FK Partizan: "Prijateljski sa navijačima APOEL-a"

Fudbalski klub Partizan apelovao je na navijače ’crno-belih’ da prijateljski dočekaju navijače APOEL-a i tako da uzvrate za gostoprimstvo iz Nikozije. Očekuje se da utakmici prisustvuje blizu 1.500 navijača kiparske ekipe.

"Srpski i kiparski narod imaju dugu i bogatu tradiciju negovanja prijateljskih odnosa. Na prvom meču u Nikoziji ekspedicija Partizana uključujući i grupu navijača na stadionu prijateljski je dočekana, ugošćena i ispraćena. Tamo smo se osećali kao kod svoje kuće", navodi se u saopštenju ’crno-belih’.

U saopštenju se dodaje da su navijači Apoela zaslužili prijateljski doček zbog njihovog pozitivnog odnosa prema Partizanu i Srbiji.

"Predstojeća utakmica je od izuzetne važnosti za oba kluba. Moguće je da će u takmičarskom smislu njen tok biti napet, a krajnji ishod vrlo neizvestan. Medjutim, bez obzira šta se na terenu bude dešavalo, apelujemo na naše navijače, ali i gradjane Beograda da se prema kiparskim navijačima odnose na fer način - pre, za vreme i posle utakmice", dodaje se u saopštenju.

Jovanović: "Nećemo se braniti"

Trener APOEL-a Ivica Jovanović rekao je pred duel sa Partizanom da se njegov tim neće braniti iako ima veliku prednost iz prve utakmice.

"Smatram da će biti izuzetno teška utakmica. Partizan ima negativan rezultat, ali nisu odigrali onako kako mogu, i sigurno će učiniti sve da pred svojim navijačima poprave utisak. Moja ekipa je dobro pripremljena, ni bolje ni lošije nego pred prvi meč. Očekuje nas novih 90 minuta, i budite sigurni da se nećemo braniti, bez obzira na to što imamo dva gola prednosti. Najbitnije je da kroz dobru igru u revanš meču ostvarimo rezultat koji nas vodi u sledeće kolo", rekao je trener APOEL-a.

Jovanović je rekao i da očekuje da će Partizan igrati znatno agresivnije nego u prvoj utakmici u Nikoziji.

"Crno-beli su u prvom susretu igrali malo slobodnije, opuštenije su ušli u meč. Verovatno smo ih na to i mi svojim ritmom igre naveli. Pronašli smo svoje šanse i iskoristili ih. Očekujem da će Beograđani više napadati, i da će se po toj agresiji razlikovati od prve utakmice."

Trener Kiprana smatra da njegov tim u sredu očekuje izuzetno teška utakmica, ali dodaje da i APOEL, kao i Partizan, ima svoje ciljeve u Ligi šampiona.

"Najvažnije je da imamo dva gola prednosti i kvalitetnu i motivisanu ekipu koja će u sredu učiniti sve da zaigramo i u narednom kolu takmičenja. Neće biti lako, ali mi smo isto tim, kao i Partizan, koji ima svoje ciljeve, a prolaskom dalje ostvarujemo istorijski rezultat za APOEL, što nas dodatno motiviše."

Utakmica između Partizana i APOELA igra se u sredu od 20:45h na stadionu u Humskoj, a kapije će biti otvorene dva sata ranije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve