Nova vest
Fudbal

Nedelja, 05.07.2009.

13:52

Umro vlasnik Olimpika iz Marseja

Vlasnik francuskog fudbalskog prvoligaša Olimpika iz Marseja Rober Luj Drajfus umro je u subotu uveče u 64. godini nakon duge i teške bolesti.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Luj Drajfus, koji je rođen u francuskom delu Švajcarske, preminuo je u bolnici u Cirihu gde se lečio od leukemije. Biznismen i bivši vlasnik kompanije Adidas, jednog od najvećih proizvođača sportske opreme, preuzeo je fudbalski klub Marsej 1997. godine.

Međutim, i pored činjenice da je u taj klub tokom godina investirao više od 200 miliona evra, Olimpik tokom njegove ere nije uspeo da osvoji nijedan trofej. Luj Drajfus je na čelo kluba došao je nakon odlaska Bernara Tapija sa kojim je Olimpik 1993. godine uspeo da osvoji Ligu šampiona

Predsednik francuske Lige Frederik Tirijez odao je priznanje vlasniku Marseja na svemu što je učinio za taj klub i sport uopšte.

"Njegova ljubav prema fudbalu i strast prema Olimpiku iz Marseja bili su jači od svega ostalog. Mnogo će nam nedostajati. Moje saučešće njegovoj porodici, Olimpiku i njegovim navijačima", rekao je Tirijez.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve