Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.07.2009.

13:51

CZ: U petak sa prvakom Makedonije

Fudbaleri Crvene zvezde sastaće se u petak oko 17 sati sa šampionom Makedonije Đorče Petrovim u drugoj pripremnoj utakmici.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

"Crveno-beli" su završili prvu nedelju priprema u Ivanjici, a meč sa makedonskim klubom igraće na 85 kilometara udaljenom Zlatiboru. Zvezda je u prvom meču pobedila Zlatar, sa 7:0, sledi provera na Zlatiboru, a treći meč u ovom delu priprema igraće 8. jula protiv Borca iz Banja Luke, u Ivanjici.

Meč sa Zlatarom posmatrali su predstavnici Rudara iz Velenja, koji ne sumnjaju u prolaz u 2. kolo kvalifikacija za Evropa ligu i dvomeč sa Crvenom zvezdom. Slovenački tim u četvrtak gostuje u Talinu protiv Trans Narve. Predstavnici Crvene zvezde naknadno će pregledati snimak tog meča, dok će sportski direktor Ivan Adžić prisustvovati revanšu 9. jula u Velenju.

"Crveno-beli" treniraju u Ivanjici dva puta dnevno. Pre podne rade na poboljšanju kondicije, a po podne na uvežbavanju završnice i šuta. Ekipi se priključio i defanzivac Slavoljub Đorđević, koji nije trenirao od povratka u beogradski klub zbog upale tetiva.

Vezni fudbaler Nemanja Obrić, nekada jedan od najperspektivnijih omladinaca Crvene zvezde, protiv Zlatara je obukao crveno-beli dres prvi put posle 8 godina. Igrač iz generacije Jankovića, Baste, Perovića, Mrđe i Milovanovića, imao je brojne pehove tokom karijere. Bivši vezista mađarskog Kapošvara najpre je pauzirao 3 godine zbog ozbiljnih zdravstvenih problema, a od povratka fudbalu, kako je sam priznao, odigrao je samo dve kompletne sezone.

"Kada sam se vratio u Crvenu zvezdu imao sam potpuno drugačiji osećaj nego sada. Sve se brzo desilo, možda još nisam svega ni svestan. Eto, pre neki dan sam protiv Zlatara obukao dres Zvezde posle osam godina, ali nisam osetio nikakvu jezu. Verovatno će biti drugačije kada dođe prva takmičarska utakmica. Možda neće biti na punoj Marakani, ali pred sjajnim Delijama verovatno će i suze krenuti. O tome ćemo tek pričati", rekao je Obrić.

Obrić kaže da se ne opterećuje očekivanjima iz kluba, s obzirom da će biti jedan od onih koji će morati da popune prazninu nastalu odlaskom kapitena Nenada Milijaša.

"Verujem da na mene gledaju kao na sve ostale igrače. Svaki od nas bi trebalo da pruži maksimum. Jeste velika obaveza nositi dres Zvezde, pogotovo broj 7, jer ga je pre mene nosio Nenad Milijaš, ali nisam opterećen. Psihički se dobro osećam, još da se popravim fizički i sve će biti u redu."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve