Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.06.2009.

17:49

KK: FIFA zabranila TV monitore

FIFA je zabranila da na utakmicama Kupa konfederacije TV monitori stoje u prostoru predviđenom za četvrtog sudiju.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

U utakmicama prvog kola četvrti sudija je mogao da prati TV prenos utakmice i to je dovelo do spora posle susreta između Brazila i Egipta. U poslednjem minutu te utakmice glavni sudija Hauard Veb dosudio je penal za Brazil, a reprezentacija Egipta kasnije je uložila žalbu, uz obrazloženje da je igranje rukom na gol liniji signalizirao četvrti sudija nakon što je odgledao ponovljeni snimak.

Nakon šuta Pata, koji je Ahmed Al Muhamadi sa gol linije skrenuo u korner, Veb je dosudio samo korner za Brazil, da bi posle promenio odluku i pokazo na belu tačku, uz crveni karton fudbaleru Egipta.

FIFA nije prihvatila žalbu, a u obrazloženju je navedeno da je Veb promenio odluku posle konsultacije sa pomoćnim, a ne četvrtim sudijom.

"U toj utakmici pravila nisu bila prekršena, jer sudija nije promenio odluku na osnovu gledanja TV snimka. Da se sporne situacije više ne bi ponavljale, odlučili smo da ubuduće u prostoru za četvrtog sudiju ne stoje TV monitori. Ja i dalje smatram da sudije u fudbalu odluke ne smeju da donose na osnovu TV snimaka, već samo na osnovu onoga što su videli", rekao je predsdnik FIFA Sep Blater.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve