Nova vest
Fudbal

Petak, 12.06.2009.

14:30

Radost u Somboru i Zemunu

Fudbaleri somborskog Radničkog i Teleoptika izborili su se za poslednja dva mesta u Prvoj ligi Srbije u sezoni 2009/2010.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

Somborci, drugoplasirani tim Srpske lige Vojodina, uspeli su da u dvomeču eliminišu tim sa Zapada Radnički Stobeks, a Teleoptik je bio bolji od predstavnika Istoka, Timoka iz Zaječara. Posle velikog uspeha, Somborci su u saveznom rangu posle skoro četiri decenije, Teleoptik prvi put u istoriji, i jedni i drugi su zadovoljni a predstavnici poraženih ekipa iz Zaječar ai Klupaca dostojanstveni.

Somborski Radnički stigao je do Prve lige Srbije posle skoro četiri decenije a Somborci su u baražu bili bolji od Radničkog iz Klupaca.

Posle 1:0 za Somborce u prvoj utakmici u drugoj nije bilo pogodaka pa je posle 90 minuta počelo slavlje 3.000 gledalaca na stadionu u Somboru. Gosti su bili bolji tim, imali više prilika ali golman Zogović nije savladan pa će u Somboru sledeće sezone gostovati prvoligaški klubovi.

"Pribojavao sam se revanša, u prevelikoj želji da igramo što bolje puno smo grešili. Trema nas je okovala, gosti su to iskoristili i nametnuli igru kao i mi u prvom duelu. Najvažnije je da smo 'uskočili' u Prvu ligu," rekao je posle utakmice član stručnog štaba domaćih Petar Dulić.

"Moramo se organizovati. Neophodna su pojačanja u igračkom i trenerskom kadru. Samo danas imamo vremena za slavlje, već sutra se mora dalje," kazao je trener Somboraca Milan Tintor.

"Dobra igra će uskoro biti zaboravljena, pamte se samo pobednik i klub koji ide u viši rang. Čestitam Somborcima iako smo mogli da budemo u njihovoj koži," bio je komentar Zorana Vasiljevića, trenera Radničkog Stobeksa.

Zanimljivo je bilo i u Zemunu gde su Teleoptik i Timok posle drugih 90 minuta bili izjednačeni.

Usledili su jedanaesterci a penal-serija donela je veliki preokret. Posle dve odbrane golmana gostiju Jokića u prve dve serije golman Partizanove 'filijale' Petrović odbranio je čak tri jedanaesterca i uveo Teleoptik u Prvu ligu.

"Na ovo smo čekali godinu dana. Osećaj je bio vrhunski, mislio sam da je sve gotovo kada su imali prednost od dva gola," rekao je Petrović posle utakmice.

"Presrećan sam zbog pobede. Srećan sam što je ovako mlada ekipa uspela da ostvari veliki uspeh, kroz celu sezonu prošli smo kao bosi po trnju ali smo uspeli da izborimo plasman u Prvu ligu. vežbali smo jedanaesterce ali ih nismo očekivali," kaže Zvonko Varga, trener Teleoptika.

Predsednik gostiju iz Zaječara Ivan Joković čestitao je domaćinima.

"Ekipa Teleoptika zasluženo ide dalje. Nismo imali sreće kod izvođenja penala jer ih nismo ni zaslužili. Čestitao bih čelnim ljudima Teleoptika na sjajnoj organizaciji utakmice, sve je bilo na visokom nivou."

Pre somborskog Radničkog i Teleoptika plasman u Prvu ligu Srbije obezbedili su pobednici srpskih liga, Zemun, Proleter iz Novog Sada, Sloga iz Kraljeva i Radnički iz Niša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve