Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.06.2009.

19:41

Tomić: 'Pregovaramo sa Kleom'

Sportski direktor Partizana Ivan Tomić potvrdio je da srpski šampion pregovara sa Brazilcem Kleom, kao i da se dogovorio sa Krstajićem i Jovanovićem.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tomić je potvrdio da pre 15. juna niko ne može da potpiše ugovor ali da su se crno-beli dogovorili sa nekim igračima. "Pre početka prelaznog roka niko ne može da potpiše ugovor. Međutim, sa nekim igračima smo se već dogovorili, a to su Mladen Krstajić i Branislav Jovanović dok smo u pregovorima sa Kleovim menadžerom”.

Sportski direktor srpskog šampiona istakao je da je Partizan bio fer prema Crvenoj zvezdi i čekao da ona reši status Brazilca pre nego što su ga kontaktirali.

"Sve dok iz Zvezde nije saopšteno da ne računaju na Klea i da ga neće zadržati, mi ga nismo kontaktirali. To je učinjeno tek sada. Napominjem i da nismo kontaktirali ni jednog igrača koji ima važeći ugovor sa svojim klubom”, istakao je Tomić.

Skoro je sigurno da će Humsku 1 ovog leta napustiti reprezentativni bek Ivan Obradović ali i da pored nekoliko ponuda (pre svih Ajaks), još uvek nepoznato gde će nastaviti karijeru.

"Primorani smo da pustimo Obradovića kako bi mogli da funkcionišemo kao klub. Svesni smo njegovog potencijala i kvaliteta i voleli bismo da ga zadržimo, ali klub živi od prodaje igrača pa je njegov odlazak neminovnost”.

U nekim medijima se pojavila vest da će najbolji engleski klub Mančester junajted biti rival Partizana tokom priprema za sledeću sezonu, ali je Tomić to nazvao ‘naučnom fantastikom’.

"To su nerealne priče. Postojala je mogućnost da igramo sa Romom, jer sam tamo igrao, ali njima u to vreme kreću pripreme i rekli su nam da ne mogu da nam izađu u susret", rekao je Tomić.

Pored Rome postojale su još dve opcije koje su takođe propale. Udineze je tražio previše novca za dolazak u Beograd, dok Bazel svoje pripreme za narednu sezonu počinje u kasnijem terminu.

Partizan će svoju poslednju proveru pred kvalifikacije za Ligu šampiona verovatno imati sa grčkim AEK-om kojeg trenira Dušan Bajević. Crno-žuti bi u srpskoj prestonici trebalo da gostuju 7. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve