Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.06.2009.

19:01

Skolari u Uzbekistanu

Bivši menadžer Čelsija, Luis Felipe Skolari novi je trener uzbekistanskog Banjodkura.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Brazilski trener otpušten je sa klupe Čelsija u februaru posle nešto više od šest meseci na klupi londonskog kluba, a sa klubom iz Taškenta potpisao je ugovor na 18 meseci. Skolari u klub dolazi umesto sunarodnika Zika koji je u decembru preuzeo moskovski CSKA pošto je osvojio duplu krunu u Uzbekistanu i došao do polufinala azijske Lige šampiona.

„Uzbekistanski fudbal je veoma napredovao u poslednje četiri fodine, posebno Banjodkur koji krasi dinamičnist. Znam da sam u pravo vreme, na pravom mestu i u pravom timu“, izjavio je 60-godišnji Skolari za klupski sajt.

Skolari je trenersku karijeru počeo 1982. godine, a Banjodkur će mu biti 18. klub koji će voditi sa klupe. Pored toga, vodio je reprezentacije Brazila, sa kojom je osvojio Svetski kup 2002, Portugalije, koju je doveo do finala prvenstva Evrope 2004, i Kuvajta.

Banjodkur u poslednjih nekoliko godina mnogo ulaže u tim, a u toku je i izgradnja novog stadiona u Taškentu koji će biti završen u martu 2010. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve