Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.06.2009.

12:31

Poljaci protestovali na 'Marakani'

Poljski navijači odabrali su meč Srbije i Austrije, koji je odigran u Beogradu, kako bi protestovali protiv svoje vlade preneli su poljski mediji.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Navijači su na utakmici koja nema nikakve veze sa njima, razvili transparent iz dva dela sa vulgarnom porukom poljskoj vladi i politici premijera Donalda Tuska, kao i sa porukom "Kosovo je srpsko" i "Cela Poljska viče".

Transparent je vrlo brzo uklonjen, međutim, ovdašnji mediji upozoravaju da je reč o velikom međunarodnom skandalu, pošto ni FIFA,a ni UEFA ne dozvoljavaju nikakvu političku propagandu na stadionima i za vreme utakmica.

Neuobičajeno u celom incidentu je to da niti je utakmica igrana u Poljskoj, bio je to meč dve za Poljake strane reprezentacije, a u Poljskoj je tog dana zbog izbora za Evropski parlament obavezivala izborna ćutnja.

Poljski mediji upozoravaju takođe da Poljaci ne bi mogli da razviju toliki transparent direktno kod terena bez pomoći srpskih ’jataka’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

10 h

U fokusu

Vidi sve