Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 01.06.2009.

21:04

Tomić: "Rano je za priču o imenima"

Sportski direktor fudbalskog kluba Partizan Ivan Tomić najavio je da će ’crno-beli’ naredne sezone biti znatno snažniji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tomić je istakao da će Partizan sačuvati kostur ekipe koja je ove sezone odbranila ’duplu krunu’, ali je dodao i da neće biti velike kupovine u predstojećem prelaznom roku. "Dovešćemo igrače samo na pozicijama na kojima su nam potrebni, levi bek, špic i srednji vezni. U klub će doći najviše tri ili četiri igrača, a to je ono što sam već ranije govorio", rekao je Tomić.

Sportski direktor ’crno-belih’ je dodao da će novi igrači biti traženi u Srbiji, ali i u inostranstvu, ali još uvek nije želeo da priča o imenima.

"Bilo bi neozbiljno da dva dana posle završetka prvenstva izlazimo u javnost sa imenima", rekao je on.

"Srž ekipe nam ostaje, to je sigurno. Nećemo da prodamo pola ekipe, pa da ostanemo bez kostura tima. Moje mišljenje je da, i pored činjenice da smo svakih šest meseci primorani da prodamo jednog igrača koji u tom trenutku najviše vredi, uspevamo da nadomestimo njihov odlazak, i da budemo još jači. Ekipa sazreva igrajući zajedno, fudbaleri se bolje razumeju, pa je samim tim kvalitet ekipe veći", istakao je Tomić.

Tomić je za četvrtak najavio razgovore sa Mladenom Krstajićem, koji će se možda vratiti u svoj bivši klub i tu završiti igračku karijeru.

"Krstajić je na odmoru, u sredu se vraća u Beograd, i u četvrtak ćemo razgovarati. Ističem da to što će se Krstajić možda vratiti u Partizan nije zato što nema gde da nastavi karijeru u inostranstvu. On je izuzetno cenjen u Nemačkoj, ima mnogo jake ponude, od jednog većeg nemačkog kluba i holandskog PSV-a. Problem nije novac, ili manjak ponuda, već je u pitanju želja da se baš u Partizanu oprosti od igračke karijere. Iznećemo mu naše planove i ambicije. On je značajan za nas i zbog harizme, ljudskih kvaliteta, ali i igračkih sposobnosti i fizičke spreme, jer sam siguran da može još dve godine da igra na visokom nivou", rekao je Tomić.

"On bi nam doneo dozu iskustva koja nam je neophodna za igranje u Evropi. To nije laka odluka, jer Partizanova ponuda ne može da bude komaptibilna sa ponudama tih klubova. Svakodnevno pričamo sa njim, ne da bismo vršili neki pritisak, već kako bi istakli značaj i potrebu da se on vrati u klub. Svi smo mišljenja da nam je on preko potreban, i da je on jedan od šrafova koji bi mogao da se pokaže kao ključan u mečevima koji nas očekuju", dodao je Tomić.

Pričlo se i o povratku bivšeg kapitena Saše Ilića u Partizan, međutim Tomić je ocenio da nije realno da se Ilić vrati u Partizan, pre svega zato što je sa Moreirom produžen ugovor.

"Potrebni su nam igrači na drugim pozicijama, a ne plejmejkeri", istakao je Tomić.

Partizan je, za sada, napustio samo Brazilac Žuka, ali nije isključeno da će još neko od igrača napustiti 'crno-beli' tabor.

"Postoje indicije da će još neko otići, ali ni mi ne sedimo skrštenih ruku, nego se trudimo da narednu sezonu dočekamo jači nego ovu koja je upravo završena. Zato nema nikave bojazni, i poručujemo navijačima da činimo sve kako bi se pojačali, jer znamo šta se od nas očekuje u Evropi", poručio je Tomić.

"Cilj uprave je da broj profesionalnih igrača sa ugovorom smanji na 30, a možda čak i manje. Neki igrači koji su se u proteklom periodu dokazali u Teleoptiku dobiće priliku da se na predstojećim pripremama priključe prvom timu", rekao je on.

Tomić je dodao i da bi ulaskom Teleoptika u Prvu ligu bio zaokružen veliki uspeh kluba u ovoj sezoni.

"Osvojili smo 'duplu krunu', a sada smo svi u klubu fokusirani na to da Teleoptik uspe u baražu, protiv Timoka 7. i 11. juna, i uđe u Prvu ligu. I dajemo im punu podršku", rekao je sportski direktor Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve