Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.05.2009.

22:53

Dunga izostavio Ronaldinja

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Karlos Dunga objavio je širi spisak igrača za nastavak takmičenja u kvalifikacijama za prvenstvo sveta 2010. godine.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Na spisku Dunge su 23 igrača na koje pored kvalifikacija računa i za učešće na Kupu konfederacija od 14. do 28. juna u Južnoj Africi, a među pozvanima nema Ronaldinja, koji je imao razočaravajuću sezonu u dresu Milana.

Otkako je prošle godine prešao iz Barselone u Milan, svojevremeno jedan od najboljih fudbalera sveta uglavnom greje klupu, pa je izgubio i mesto u nacionalnom timu. Ronaldinjo je poslednji put nosio reprezentativni dres u martu na utakmici protiv Ekvadora, kada je posle slabe igre zamenjen, da bi na sledećem meču protiv Perua bio rezerva.

Dunga je izostavio i Ronalda, iako je najavljivano da bi on mogao da se vrati u nacionalni sastav posle oporavka od teške povrede kolena i uspešnih igara u dresu Korintijansa. Ronaldo je poslednju utakmicu za Brazil odigrao na prethodnom svetskom šampionatu u Nemačkoj 2006. godine.

U nastavku kvalifikacija za Mondijal 2010. u Južnoj Africi Brazil gostuje 6. juna u Montevideu protiv Urugvaja, a četiri dana kasnije dočekuje Paragvaj u Resifeu.

Sastav Brazila:
Golmani: Žulio Cesar (Inter), Gomeš (Totenhem), Viktor (Gremio).
Odbrana: Majkon (Inter), Danijel Alveš (Barselona), Aleks (Čelsi), Žuan (Roma), Lusio (Bajern Minhen), Luisao (Benfika), Kleber (Internasional), Andre Santoš (Korintijans).
Sredina terena: Anderson (Mančester Junajted), Žilberto Silva (Panatinaikos), Žosue (Volfsburg), Ramires (Kruzeiro), Elano (Mančester Siti), Felipe Melo (Fjorentina), Žulio Baptista (Roma), Kaka (Milan).
Napadači: Alešandre Pato (Milan), Luis Fabijano (Sevilja), Nilmar (Internasional), Robinjo (Mančester Siti).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

10 h

U fokusu

Vidi sve