Nova vest
Fudbal

Subota, 16.05.2009.

21:02

Loko pregazio Terek, srećni Rubin

Ubedljiv trijumf moskovskog Lokomotiva nad Terekom obeležio je deveto kolo ruske Premijer lige, u kojem je lider i šampion Rubin osvojio samo bod u Permu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Rostov i Spartak Naljčik igrali su 1:1, a istim rezultatom završen je duel Himki – Moskva.U nedelju su na programu ostali mečevi, a u centru pažnje je veliki derbi CSKA – Zenit. Moskovski Spartak putuje u Sibir na meč sa Tomom, Krilja Sovjetov sastaju se sa Kubanom, dok moskovski Dinamo ide u Ramenskoje.

U tom meču će prvi put v.d. trenera Saturna biti Andrej Gordejev, dan posle otkaza Jergu Reberu.

Lokomotiv je izlazak iz krize i povratak u gornju polovinu najavio ubedljivom pobedom nad Terekom. Renesansa crveno-zelenih počela je kada je umesto Rašida Rahimova na klupu seo Vladimir Mamonov, a na ovom meču prvi gol dao je Nigerijac Piter Odemvingi u 13. minutu. Bivši fudbaler Lila bio je strelac i u 52. minutu, a gosti iz Čečenije imali su primedbe na oba Odemvingijeva gola. Još više ih je naljutilo isključenje Danijela Pankua, posle kojih su Moskovljani postigli još dva gola. Najpre je mrežu Andreja Dikana pogodio Denis Glušakov u 66. minutu, a konačnih 4:0 u poslednjim trenucima postavlja rezervni igrač David Mudžiri.

U Permu je Amkar bio na korak od pobede, ali su šampioni bod iščupali duboko u nadoknadi vremena. Rubin je poveo golom Romana Adamova u 20. minutu, ali je izjednačio Žan Karlos u sledećem napadu, a Martin Kušev je iz penala doneo preokret. Ipak, Sergej Semak je iskoristio lošu intervenciju domaće odbrane u poslednjem napadu i izjednačio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve