Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.05.2009.

19:57

Lav Kup: Partizan brani titulu!

Fudbaleri Partizana plasirali su se u finale Lav Kupa Srbije pobedom nad Banatom, 1:0 (1:0).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Crno-beli su jedini gol na utakmici postigli u 41. minutu kada je Stevanović savladao Zečevića. Beogradski klub će u finalu 20. maja igrati protiv Sevojna koje je priredilo senzaciju eliminisavši Crvenu zvezdu (2:1). Crno-beli brane titulu osvojenu prošle godine.

Za razliku od utakmice u Sevojnu, Partizan nije dozvolio iznenađenje i tokom cele utakmice sa Banatom imao je terensku inicijativu i nekoliko prilika za postizanje gola.

Prvu u trećem minutu, kada je Lamin Dijara prošao po desnoj strani i centrirao na peterac, ali je Ljubomir Fejsa šutirao preko gola.

Dijara se i sam našao u šansi u 16. minutu kada ga je uposlio Almami Moreira, ali je golman Banata Zlatko Zečević uspeo da izadje kao pobednik iz duela sa senegalskim napadačem.

Banat je gol Partizana ugrozio u 32. minutu posle brze kontre, ali je Miroslav Grumić sa 16 metara šutirao preko gola.

Partizan je do odlučujuće prednosti stigao posle kornera Nemanje Tomića sa desne strane. Zečević je uspeo da odbrani šut glavom Brazilca Vašingtona, ali je do lopte prvi stigao Stevanović i sa pet metara pogodio mrežu gostiju.

Dominacija Partizana nastavila se i u drugom poluvremenu, a najbolje prilike imali su Ivan Obradović i Miloš Bogunović. Pokušaj Obradovića u 52. minutu, posle dobrog duplog pasa sa Vašingtonom, odbranio je Zečević.

Bogunović je u šansi bio u 69. minutu kada je loptu posle centaršuta Tomića sa desne strane zahvatio atraktivnim volejom, ali je pogodio samo prečku.

Fudbaleri Banata nisu ozbiljnije pripretili.

Partizan: 27 Božović, 3 Stevanović, 4 Đorđević, 52 Gavrančić, 37 Obradović, 5 Fejsa, 22 Ljajić, 10 Moreira, 7 Tomić, 25 Vašington, 26 Diara.

Banat: 28 Zečević, 4 Stojanoski, 5 Milutinović, 10 Đukić, 13 Srećo, 14 Jeremić, 15 Marsel, 19 Grumić, 20 Zorić, 24 Stević, 27 Stevanović.

Finale Lav Kupa Srbije igraće se 20. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve