Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.05.2009.

13:20

Venger: "Veoma smo razočarani"

Fudbaleri Arsenala eliminisani su iz polufinala Lige šampiona od Mančester Junajteda i menadžer 'tobdžija' Arsen Venger nije krio razočaranje.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Venger je izjavio da je njegova ekipa ispala praktično već posle deset minuta, kada je Junajted imao vođstvo od 2:0, uz prednost od jednog gola iz prve utakmice. Menadžer Arsenala nije želeo bilo koga pojedinačno da krivi i dodao da je Mančester Junajted bio bolji u obe utakmice i da je zasluženo obezbedio prolaz u svoje drugo uzastopno finale Lige Šampiona.

Ono što me je najviše razočaralo jeste da uopšte nismo imali osećaj da igramo u polufinalu Lige Šampiona, pošto smo ispali već posle deset minuta igre. Morali smo da igramo 80 minuta protiv ekipe koja se dobro brani i koja čeka na kontra-napade. Bili smo u poziciji da smo sve ubrzo prokockali, iako smo počeli dobro. Najveće razočarenje je to što je utakmica bila gotova pre nego što je i počela, to smo najteže ’progutali’“, rekao je Venger.

Kada pogledamo na sebe, moram da kažem da me je veoma, veoma razočaralo to da smo se izborili da dođemo dokle smo došli i onda to da ispustimo na način na koji smo to uradili večeras. Bilo mi je žao navijača koji su bili spremni za veliku utakmicu i boli me to što smo razočarali sve te ljude koji stoje iza ekipe“, rekao je Venger posle utakmice.

Prvi gol Junajted je postigao posle greške 19-godišnjeg Kierana Gibsa, ali Venger smatra da krivica za poraz nije bila individualna.

Ne želimo da pojedinačno krivimo bilo kog igrača. Prosto, primili smo dva gola za dva minuta od ekipe koja je jaka u odbrani i opasna u kontra-napadima. Bili smo spremni za borbu, za utakmicu, ali posle 10 minuta to je bilo nemoguće. Nastavili smo da se trudimo i uradili smo koliko smo mogli, igrali smo sa ponosom i željom, ali svakako da se deo nade izgubio“, rekao je menadžer 'tobdžija'

Francuski stručnjak smatra da su 'crveni đavoli' zasluženo prošli u finale.

Mogli bi o ovome da pričamo celu noć, ali to ne bi promenilo greške – fudbal je taka. Moram da kažem da je Mančester Junajted zaslužio posle ove dve utakmice da prođe dalje, zato što je pobednik mogao da bude rešen već u prvoj utakmici. Imali smo dobru šansu da se vratimo i verovao sam da to možemo, dali sveukupno su bili bolji i želim da im čestitam i poželim sreću u finalu“, završio je Venger

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve