Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.05.2009.

00:41

Čelsi - Barselona (TVB92, 20.30h)

Fudbaleri engleskog Čelsija dočekuju u sredu špansku Barselonu (TVB92, 20.30h), u revanš utakmici polufinala Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pre osam dana na Kamp Nou nije bilo golova, pa će na Stamford Bridužu sve biti otvoreno. Menadžer Čelsija Gus Hidink upozorio je svoje igrače da neće dobiti još puno prilika da ispune snove i osvoje Ligu šampiona. Lampard i drugovi pokušaće da stignu do finala drugu godinu za redom. Prošle sezone u velikom finalu u Moskvi Mančester junajted je slavio nakon penala.

Čelsiju je ovo peto polufinale najjačeg evropskog takmičenja u poslednjih šest sezona. Ipak, samo jednom u prethodna četiri slučaja ‘plavci’ su prošli dalje. Hidink je upozorio da vreme ide za igrače kao što su Frenk Lampard, Didije Drogba, Mihael Balak i Nikola Anelka koji se već nalaze u tridesetim godinama.

“Očigledno je da je Čelsi dobar tim i da postoji velika želja kod igrača. Oni su to potvrdili u prethodnim izdanjima Lige šampiona, ali oni takođe nemaju još pet ili šest sezona ispred sebe. Ovo će biti jedna od poslednjih prilika za mnoge igrače da stignu tamo gde žele”, rekao je Hidink.

Ukoliko su igrači Čelsija pomislili da su teži deo posla odradili odigravši bez golova u Kataloniji, onda ih je sigurno ekipa Đozepa Gvardiole tokom vikenda podsetila koliko može da bude efikasna i u gostima. Barsa je u El Klasiku na Bernabeu ponizila Real sa 6:2.

Hidink je priznao da je uživao u spektaklu i pun je hvale za napadačku filozofiju Barselone i način na koji je utišan Bernabeu.

“Moramo da igramo pametno ali i sa emocijama. Barselona je možda i najbolji tim u Evropi, i protiv njih morate igrati inteligentno jer će vas i najmanja greška skupo koštati. Sa druge strane, ne smete igrati bez emocija jer će to uticati na vaše izdanje. Ukoiliko uspemo da iskombinujemo te dve stvari, odigraćemo sjajan meč”, dodao je Holanđanin.

U taboru ekipe iz Londona veruju da će izostanci Rafe Markesa i suspendovanog Karlesa Pujola iz odbrane Katalonaca biti preveliki minus za Barsu. Gvardiola će verovatno prebaciti Abidala sa levog beak u srce odbrane i on će sa Pikeom činiti tandem centralnih defanzivaca, dok će na levu stranu Silvinjo.

Ozbiljne probleme ima i Tjeri Anri koji je protiv Reala povredio koleno. Ipak, i pored svega, Gvardiola je ubeđen da će njegov tim odigrati na pravi način.

“Imamo ogromnu šansu da prođemo u finale, a to smo sanjali i ja i ekipa. Generalno, mislim da imamo veliu priliku da prođemo i ja ću na teren poslati tim koji će ići na pobedu”, rekao je Gvardiola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve