Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.04.2009.

22:10

Porto - Mančester J. (TVB92, 20:45)

Evropski prvak Mančester junajted gostuje u sredu (TVB92 20:45h) Portu u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Portugalski šampion je sjajno odigrao utakmicu na 'Old Trafordu' pre sedam dana iako je tek u poslednjem minutu uspeo da izjednači na konačnih 2:2. Sir Aleks Ferguson smatra da njegov tim može da produži seriju nepobedivosti u LŠ i da postane prvi engleski klub koji je pobedio Porto na njhovom terenu.

"Do sada smo neporaženi u sezoni. Igrači imaju najveće zasluge za to, zbog njihovih igara. Jedini trenutak u kojem smo razočarali bio je gol koji smo primili u poslednjem minutu prve utakmice protiv Porta, što im je donelo mnogo samopouzdanja. Ipak verujem u moje igrače jer su oni to poverenje zaslužili", istakao je 67-godišnji Škot.

Mančester je za vikend ostvario novu pobedu u 31. kolu Premijer lige ali već drugi pot uzastopno zahvaljujući pogotku 17-godišnjeg Federika Makede. "Crveni đavoli" su savladali Sanderlend sa 2:1 čime su zadržali bod prednosti na tabeli u odnosu na Liverpul koji ima utakmicu više.

.

"Igra kao veliki golgeter, nadam se da će tako da nastavi. Potrebno je samo da ostane čvrsto na zemlji", rekao je o Italijanu Pol Skols koji očekuje pobedu u Portu.

"Biće to veoma teška utakmica, ali mi moramo da pobedimo, a sa igračima koje imamo ne sumnjam da će biti tako".

Junajted je remijem sa Portom u prvom meču četvrtfinala povećao rekord nepobedivosti u Ligi šampiona. Poslednji poraz aktuelnih evropskih šampiona bio je 2. maja 2007. godine od Milana, a od tada su dobili 12 od 22 naredna meča. Prethodni rekord delili su Ajaks i Bajern sa po 19 mečeva bez poraza.

Nakon tri utakmice pauze (Aston Vila, Porto i Sanderlend) u tim se vraća Rio Ferdinand. Oporavljeni defanzivac će prvi put nakon meča sa Interom u revanšu osmine finala zaigrati u tandemu sa Nemanjom Vidićem. To je bila poslednja utakmica na kojoj je Van der Sar ostao nesavladan.

"Iskustvo i kvalitet koji poseduje ističe se kada je on u igri. Njegova saradnja sa Vidićem je osnova fantastične odbrane koju smo imali ove sezone", istakao je Ferguson važnost Ferdinandovog povretka u tim.

U poslednjem meču u portugalskom šampionatu Porto je bio siguran protiv Amadore koju je savladao 3:0. To je bila četvrta uzastopna pobeda Porta u šampionatu, a 17 vezani meč u kojem nisu poraženi. Porto je prvi na tabeli sa četiri boda prednosti nad Sportingom.

"Prirodno je da su neki igrači umorni ali uspevamo da pronađemo ritam", izjavio je trener Porta Žesualdo Fereira koji će meč sa Junajtedom gledati sa tribina zbog kazne UEFA.

Evropska fudbalska unija zabranila je treneru Porta da predvodi svoj tim na revanš utakmici sa Mančester junajtedom. Fereira neće moći da pre ili tokom meča razgovara sa igračima Porta, niti da stoji u prostoru predviđenom za trenere.

UEFA je Fereiru kaznila zbog nesportskog ponašanja, odnosno njegovog nepristojnog gesta prema sudiji tokom utakmice Lige šampiona sa madridskim Atletikom, koja se igrala 24. februara.

Fereira je prvobitno suspendovan na dve utakmice, ali se Porto žalio na tu odluku, pa je portugalski trener stekao pravo da predvodi "zmajeve" na prvoj utakmici sa Mančester junajtedom u četvrtfinalu Lige šampiona.

Porto je u Mančesteru uspeo da postigne dva gola i ostane neporažen, pošto je utakmica završena rezultatom 2:2.

Portugalski šampion ima najneefikasniji napad i najslabiju odbranu od svih četvrtfinalista Lige šampiona.

U poslednjem meču u portugalskom šampionatu Porto je bio siguran protiv Amadore koju je savladao 3:0. To je bila četvrta uzastopna pobeda Porta u šampionatu, a 17 vezani meč u kojem nisu poraženi. Porto je prvi na tabeli sa četiri boda prednosti nad Sportingom.

"Igraćemo sa najboljim timom u Evropi za koji igraju najbolji svetski igrači. Još pre utakmice u Mančesteru sam rekao da smo spremni da pružimo dobru igru. Isti nivo samopouzdanja posedujemo i nedelju dana kasnije. Igraćemo napadački jer drugačije ne znamo. Ovaj tim ne može da promeni svoj identitet", istakao je Fereira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve