Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.04.2009.

14:12

Nova hapšenja u rumunskom fudbalu

Vlasnik rumunskog fudbalskog kluba Ardješ, Kornel Penesku, i predsednik Centralne sudijske komisije, George Konstantin, pritvoreni su na 30 dana.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Rumunski mediji su preneli informaciju da je Penesku optužen da je dao oko 70.000 evra mita Konstantinuu kako bi uticao na sudije da budu naklonjene njegovom klubu, kao i da u prvu ligu prebaci sudiju koga je predložio predsednik Ardješa.

Prema saopštenju Nacionalne antikorupcijske direkcije (DNA), Penesku je ukupno dao 54.000 dolara mita kako bi arbitri sudili povoljno za njegov klub.

Tužioci DNA su u ponedeljak pretresli sedište Fudbalskog saveza Rumunije i zaplenili veliki broj dokumenata iz Konstantinuove kancelarije.

Procenjuje se da imovina četrdesetjednogodišnjeg Peneskua i njegovog brata vredi između 160 i 170 miliona evra. Oni poseduju 80% Ardješa, a vlasnici su mreže supermarketa.

Ranije ovog meseca uhapšen je i vlasnik Steaue Điđi Bekali, i pritvoren na 30 dana, zbog optužbe da je držao u zatočeništvu tri osobe koje su mu u januaru ukrale automobil. Protiv Bekalija je, takođe, pokrenuta istraga u DNA i zbog sumnje da je hteo da podmiti jedan klub.

Tokom prošle godine pokrenute su istrage protiv 10 značajnih ličnosti iz Rumunskog fudbala oko nezakonitih transfera fudbalera u inostrane klubove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve