Nova vest
Fudbal

Petak, 27.03.2009.

17:16

Rumunija - Srbija (19.45h)

Fudbalska reprezentacija Srbije igra u subotu (19.45h) u Konstanci protiv Rumunije, u meču petog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Naša selekcija posle četiri duela ima devet bodova i na čelu je sedme grupe, dok je Rumunija iz tri utakmice osvojila četiri boda. Selektor Srbije Radomir Antić izjavio je da je ključno da fudbaleri Srbije ostanu mirni pred meč sa Rumunijom.

Antić nije želeo da komentariše situaciju u rumunskom timu, koja je prema oceni rumunskih medija nezavidna – "Poslednje što želim je da budemo arogantni i da nas to košta u Rumuniji. Važan mi je osećaj mirnoće kojom zrače moji igrači pred ovako važnu utakmicu", izjavio je Antić na konferenciji za novinare u Konstanci.

"Ne bih ulazio u probleme Rumuna. Dva neuspeha kod kuće definitvno su ih dovela u nezavidnu situaciju, ali bez obzira zaslužuju respekt, kako na osnovu igara iz prošlosti tako i na osnovu aktuelnog sastava. Ponavljam se, ali to je najveća istina pre meča, Rumunima je ključna, a nama bitna utakmica, jer smo tek na pola puta", kaže selektor Srbije.

Poslednji trening pred subotnji meč najbolji fudbaleri Srbije imaće večeras u 19 i 45, u vreme odigravanja utakmice, na stadionu Farula. Rumunski fudbaleri trenirali su jutros, dok su "orlovi" iskoristili priliku da se prošetaju Konstancom. Sve karte za meč su rasprodate, a očekuje se i više stotina navijača Srbije. Kapacitet stadiona je 15.000 mesta, a zbog bezbednosti u prodaju je pušteno 12.000 ulaznica.

Novinari su imali priliku da se uvere u kvalitet terena na stadionu u Konstanci i on nije u toliko lošem stanju kao što je moglo da se pretpostavi na osnovu pojedinih najava.

"Nemam dilemu oko sastava"

Antić nije želeo da otkriva detalje oko sastava, ali se očekuje da će na teren izaći sastav koji je obavio odličan posao na prethodne dve kvalifikacione utakmice, protiv Litvanije i Austrije.

"Posle toliko zajedničkog rada ne bih smeo da imam dilemu. I nemam je, čak imam ideju koju će ljudi brzo prepoznati, a koja bi mogla da nam donese korist. Važno mi je, i stručni štab preduzima sve kako bi svaki igrač ušao maksimalno spreman za utakmicu u kojoj je psihološki pritisak na strani protivnika", izjavio je Antić i dodao da od Rumuna ne očekuje iznenađenja s obzirom da je odlično upoznat sa svim mogućnostima tima Viktora Picurke.

U posetu Radomiru Antiću tokom boravka u Konstanci došao je Georgi Hadži, legenda rumunskog fudbala i nekadašnji pulen Radomira Antića.

"Bio sam dirnut pažnjom i gestom mojih bivših igrača, Prodana, Lakatuša i Hadžija, koji su me posetili u Konstanci i poklonili mi rumunski dres sa njihovim potpisima. Imam sreću da radim trenerski posao i da imam mnogo sinova po svetu. Đika Hadži je moj veliki prijatelj i lepo smo se ispričali o svemu".

Picurka pred otkazom, dolazi Bolonji

Rumuni u čudnoj atmosferi dočekuju meč u Konstanci. Utakmicu će pratiti i Laslo Bolonji, nekadašnji selektor Rumunije, trenutno na klupi belgijskog Standarda iz Liježa, koji je prema najava lokalnih medija već stao u red da zameni Viktora Picurku.

Aktuelni selektor Rumunije je pod velikim pritiskom, mnogi priželjkuju njegov odlazak, do koga će sigurno doći ukoliko ne osvoji svih 6 bodova iz predstojećih mečeva sa Srbijom i Austrijom.

Picurka ima dosta problema sa povređenim igračima. Na poslednjoj konferenciji za novinare pred meč selektor Rumunije izjavio je da ne zna ko će istrčati na teren, što mnogi nisu shvatili kao igru reči sa novinarima, već kao konfuziju kod rumunskog selektora.

Jedan od njih koji imaju lakšu povredu je i centarfor Adrijan Mutu. Najbolji fudbaler Rumunije izjavio je za B92 rekao da će u slučaju neuspeha ovo biti kraj cele generacije, koja je igrala i na prethodnom Evropskom prvenstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve