Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.03.2009.

22:21

Roma - Arsenal

Na rimskom ’Olimpiku’, Roma će u sredu dočekati londonski Arsenal i pokušati da nadoknadi gol zaostatka iz prvog meča ovog duela osmine finala Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Arsenal je pre dve nedelje slavio pogotkom Robina Van Persija iz penala u 37. minutu meča. „Tobdžije“ imaju velikih problema u Premijer ligi i do kraja sezone ih očekuje teška borba za mesto koje vodi u kvalifikacije za LŠ sledeće sezone. Nekoliko bitnih igrača je i dalje povređeno, ali su se vratili Eduardo Da Silva i Tio Volkot.

Venger, čiji tim neće trenirati na terenu olimpijskog stadiona zbog kašnjenja leta iz Londona, najavio je napadačku igru svog tima kojom će pokušati da zaustavi ofanzivu Rimljana.

“Kada igrate u Rimu morate igrati svoju igru. Veoma je važno da se koncentrišemo na postizanje pogotka jer su oni tim koji igra veoma dobro kada napada“.

“Ukoliko im dozvolimo da 90 odsto vremena igraju kako njima odgovara, onda ćemo biti veoma ranjivi. Zbog toga moramo da diktiramo naš stil igre što je deo ličnosti tima i to moramo da pokažemo“, izjavio je francuski stručnjak.

Venger smatra da je ključno da njegov tim igra organizovano jer su Romi potrebna dva gola zbog čega će konstantno pritiskati odbranu „tobdžija“.

„Vučica“ takođe ima velikih problema sa igračkim kadrom jer se povređenim Sisinju, Peroti i Kasetiju pridružio Danijele De Rosi koji je u prvom duelu zaradio meč suspenzije. Frančesko Toti, Žuan i David Pizaro će biti u timu iako nisu dovoljno fizički spremni.

“Mnogo će im nedostajati De Rosi jer je on veom inteligentan fudbaler, koji ima osećaj za gol, sjajan centaršut, a i veoma je koristan u odbrambenim zadacima“.

“Roma će sigurno igrati drukčije nego što su to radili u prvom meču. Pružiće najbolju igru koju mogu da ponude, a na nama je da odgovorimo istom merom“, zaključio je Venger.

Pored velikih problema zbog povređenih igrača, trener Rome Lućiano Spaleti očekuje bolju igru svog tima od one koju su pokazali u Londonu proščog meseca.

„U sredu ćemo analizirati situaciju kako bi vidio ko je dovoljno spreman. Utakmica lako može da ode na produžetke što takođe moram uzeti u obzir kada budem određivao startnih jedanaest“, istakao je Spaleti.

„Biće drukčija situacija nego pre dve nedelje jer sada ćemo imati 65000 ljudi koji će nas bodriti. Potreban nam je rezultat, a ja verujem u momke jer su uvek igrali najbolje u velikim utakmicama“, Izjavio je Spaleti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve