Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.03.2009.

12:31

Ferdinand poziva navijače Junajteda

Rio Ferdinand pozvao je navijače Mančester Junajteda da sredu uveče budu ’12. igrač’, kada Inter bude gostovao na Old Trafordu.

Izvor: B92, Goal

Autor:B92, Goal

Default images

Navijači Mančester Junajteda su istovremeno bili proglašavani i za najbolje i najgore navijače od strane ljudi koji su bili u klubu. Roj Kin je u novembru 2000. godine, posle utakmice sa Dinamom iz Kijeva u Ligi Šampiona napao navijače Junajteda kako bi „radije popili par pića i pojeli sendviče sa škampima, nego da podržavaju svoj tim“.

Sa druge strane, navijači ’crvenih đavola’ su napravili sjajnu atmosferu na prošlogodišnjem meču polufinala Lige Šampiona sa Barselonom i Rio Ferdinand je izrazio želju da se takva podrška ponovi i protiv Intera.

Ukoliko navijači mogu da ponove takvu atmosferu i protiv Intera, to bi bilo kao da imamo 12. igrača na terenu. Sećam se kako je to izgledalo kada sam ovde dolazio kao igrač Vest Hema ili Lidsa. Neki od protivničkih igrača možda nisu bili na Old Trafordu ranije i takva atmosfera bi mogla da napravi razliku“, rekao je Ferdinand.

Utakmica sa Barselonom je jedna od najboljih fubalskih večeri u kojima sam učestvovao, u smislu atmosfere. Publika je bila tako bučna. Opšta atmosfera i uzbuđenje su bili neverovatni i pre, i tokom, i posle utakmice. Bilo je fantastično“, nastavio je defanzivac Junajteda.

Old Traford je sjajan stadion, sa puno tradicije i istorije. Kada vidimo svu strast i želju navijača na tribinama – to je prava inspiracija za sve nas“, zaključio je Ferdinand.

Još uvek nije poznato da li će Ferdinand biti spreman za igra u revanšu šesnaestine finala Lige Šampiona sa Interom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve