Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 12.02.2009.

18:39

Advokat: "Teško bez Timoščuka"

Trener ruskog Zenita iz Sankt Peterburga, Dik Advokat izjavio je da žali zbog činjenice da će kapiten Anatolij Timoščuk na leto preći u minhenski Bajern.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Prema dogovoru dva kluba, Timoščuk će u julu preći u nemački klub, a visina transfera iznosi 14 miliona evra. "On je jedan od naših najboljih igrača, ali od jula ćemo morati da se snađemo bez njega. Već sam navikao da ostajem bez ključnih igrača. To je cena koju morate da platite kada postižete dobre rezultate", izjavio je holandski stručnjak.

Timoščuk je u Zenit došao 2007, a za ekipu iz Sankt Peterburga odigrao je 39 utakmica i postigao osam golova. Advokat je izrazio uverenje da će Zenit naći adekvatnu zamenu za Timoščuka.

"Nadam se da ćemo naći nekog da ga zameni. Očekujem da na leto dovedemo neko zvučno ime", rekao je holandski stručnjak.

Uprava Zenita pre desetak dana već je prodala jednog od najbolji igrača Andreja Aršavina, koji je otišao u londonski Arsenal. Uprkos tome, Advokat je izjavio da će Zenit u novoj sezoni, koja se u Rusiji igra od marta do novembra, pokušati da osvoji tri trofeja.

"Ne želim da kažem da je jedan trofej vredniji od drugog. Pokušaćemo, u sva tri takmičenja u kojima ćemo učestvovati, da osvojimo pehar", zaključio je Advokat.

Zenit je prošle sezone osvojio Kup UEFA, ali je rusko prvenstvo završio na petom mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve