Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.02.2009.

12:30

Hidink ili Grant na klupi Čelsija?

Gus Hidink i Avram Grant glavni su kandidati za mesto menadžera Čelsija, nakon odlaska Brazilca Luisa Felipa Skolarija.

Izvor: B92, SKY

Autor:B92, SKY

Default images

Prema pisanju ’Skaja’, selektor Rusije Gus Hidink bio je glavna meta ’plavaca, ali njegov dolazak je manje izvestan nakon izjave Hidinkovog agenta da će Holanđanin odbiti svaku ponudu sa ’Stamford Bridža’. Istovremeno, Avram Grant se navodi kao privremeno rešenje do leta, kada će klub potražiti nekoga ko bi duže ostao na toj poziciji.

Veruje se da će Čelsi doneti odluku u naredna 24 sata, pred subotnji meč pete runde FA Kupa sa Votfordom.

Više većih trenerskih imena je pominjano, uključujući i sadašnjeg trenera Milana, Karla Ančelotija, ali su 'rosoneri' odbili da komentarišu navode. Bivši trener Barselone Frenk Rajkard takođe je naveden kao potencijalni strateg ’plavaca’, a njegov agent, Peri Overem, potvrdio je da bi Holanđanin bio zainteresovan za dolazak u London.

Da, Rajkard bi bio zainteresovan da preuzme Čelsi na duži period, ali to sve zavisi od uslova. On ne bi želeo da tu bude samo jednu ili jednu ipo sezonu“, rekao je Overem.

Čelsi u subotu očekuje utakmica u FA Kupu sa Votfordom, a onda težak meč sa trećeplasiranom Aston Vilom.

Hidink ipak u pregovorima?

Iako je Hidinkov agent prvobitno odbacio mogućnost da Holanđanin preuzme Čelsi, situacija se promenila posle razgovora vlasnika londonskog kluba Romana Abramoviča sa selektorom Rusije. Kako se navodi, Hidink bi Abramoviču učinio "prijateljsku uslugu" ukoliko bi preuzeo Čelsi.

"Moram da priznam da je ovo izuzetna situacija. Da je u pitanju bio bilo koji drugi klub osim Čelsija, moj odgovor bi bio kratko i jasno 'Ne'", izjavio je Hidink za Rojters.

"Sa Čelsijem je situacija drugačija pošto imam dobre odnose sa vlasnikom kluba, tako da bih im rado pomogao ukoliko mogu", dodao je 62-godišnji stručnjak.

Mediji su citirali Hidinka kako bi to u pitanju bila samo privremena mera, pre nego što bi Čelsi razmotrio situaciju na kraju sezone.

Holanđanin, koji se nalazi u Turskoj sa reprezentacijom Rusije, naveo je kako eventualnim preuzimanjem Čelsija ne bi napustio selektorsku poziciju.

"Naravno da bih vodio Rusiju kada oni igraju. Ovo sam već jednom uradio, sa Australijom i PSV Ajndhovenom, tako da mi je takva situacija poznata. Ne bih napustio moj posao selektora Rusije", zaključio je Hidink.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve