Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.02.2009.

15:57

Benitez: „Vredelo je rizikovati"

Menadžer Liverpula Rafael Benitez rekao je da je vredelo rizikovati i prodati natrag Robija Kina Totenhemu.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Irac se u ponedeljak vratio u Totenhem posle samo šest meseci provedenih u Liverpulu, koji je platio 19 miliona funti, ali i nije uspeo da nađe zamenu za Kina u prelaznom roku.

„Ponekad dobar igrač ne može da se navikne na tim i kada se to dogodi morate da razmotrite situaciju i reagujete brzo“, rekao je Benitez, „Ukoliko ta situacija nije dobra za tim najbolje je za sve da se donese odluka i zbog situacije na tržištu i zbog prilike koju igrač može da dobije morali smo odmah da reagujemo“.

Čelnici Totenhema nisu objavili koliko su morali da plate za transfer 28-godišnjeg Kina iako pojedini izvori kažu da je Liverpul izgubio četiri miliona funti.

„Moram da analiziram sve i vidim krupniju sliku a to znači da moram da mislim na klup i tim i šta je najbolje“, dodao je Benitez.

Kin nije uspeo da se nametne u Liverpulu i pokaže formu koja ga je krasila tokom šest godina u Totenhemu, ali je njegov odlazak oslabio napad Benitezovog tima u pokušaju da dođu do prve titule posle 1990. godine. Još jedna povreda glavnog napadača Liverpula Fernanda Tores koji je ove sezone imao problema sa tetivama kolena mogla bi da dovede benitezov stav u pitanje.

„Još uvek imamo Rajana Babela, Davida Ngoga i Dirka Kujta, kao i Toresa. To je bio rizik ali situacija nije bila dobra i morali smo da preduzmemo neki korak. Sada želim Robiju sve najbolje jer, iako nije sve bilo kako treba, vredno je radio za nas. Trudio se da da svoj maksimum ali Totenhem ga je želeo i dobio ga je“, naglasio je trener Liverpula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve