Nova vest
Fudbal

Subota, 31.01.2009.

19:15

Šišić: "Odmalena u crveno-belom"

Fudbaleri Crvene zvezde otputovali su na drugi deo priprema na Kipru, gde će ostati do 14. februara.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Trener Čedomir Janevski poveo je 29 igrača, među kojima je i Nenad Milijaš. Kapiten Crvene zvezde ipak je otputovao sa saigračima, a njegov status u vezi sa najavljenim prelaskom u nemački Volfsburg biće poznat u ponedeljak, kada se završava prelazni rok.

Janevski će na Kipru moći da računa i na deseto Zvezdino pojačanje ove zime Mirnesa Šišića. Dosadašnji fudbaler Olimpijakosa se nakon lekarskih pregleda u Beogradu vratio u Atinu odakle će produžiti na Kipar.

Upravo pakujem kofere i u ponedeljak sam na Kipru. Verujte da jedva čekam da se pridružim novim drugovima i da upoznajem ekipu polako, da postanemo prava celina”, izjavio je Šišić, koji nije krio zadovoljstvo zbog prelaska u redove beogradskog kluba.

Ja sam odmalena u crveno-belom dresu. Sećam se kako nam je svima kad smo bili mali idol bio svaki igrač iz generacije šampiona iz 1991. godine. Pančev, Prosinečki, Dejo i ostali su nam svima ulepšali detinjstvo. Zato sam i voleo što sam obukao dres Olimpijakosa jer je sličan, isti kao Zvezdin, a znam i da dva kluba imaju bratske odnose, kao i navijači”, izjavio je 27-godišnji fudbaler i dodao da mu aktuelni Zvezdin sastav nije potpuna nepoznanica.

Znam za Lazetića, Gvozdenovića, Koromana i Milijaša. Ipak, za mene nema problema jer dobro govorim srpski i biće mi lakše nego ostalim novajlijama. Znam da je Zvezda dovela mnogo igrača ove zime, ali ja verujem u Iliju Ivića i u kvalitet igrača i trenera. Sigurno je da ćemo svi opravdati poverenje navijača”.

Crvena zvezda se ove zime pojačala na svim pozicijama, a Šišić kaže da u veznom redu može da igra i po levoj i po desnoj strani.

Dok nisam došao u Olimpijakos igrao sam levo krilo u formaciji 4-4-2 ili 4-3-3. U Olimpijakosu sam igrao i desno i levo, a u reprezentaciji Slovenije igram samo po desnoj strani. Mogu da igram na bilo koja od ta dva mesta”, kaže Šišić.

Sa druge strane, dugo najavljivano pojačanje Crvene zvezde, južnoafrički centarfor Bernard Parker, u izjavi za zvanični sajt kluba izneo je utiske posle prvih 10 dana sa novim timom.

Sviđa mi se stadion, baš je veliki. Posebnu zahvalnost dugujem saigračima koji se do prvog dana prema meni ponašaju kao da sam ovde dugo. Jako su ljubazni i prijatni.

Da li ste stigli da upoznate Beograd?

Ne preterano. Video sam samo da je hladan, mnogo mnogo hladniji od moje rodne zemlje Južne Afrike.

Znate li da ste proglašeni najvećim pojačanjem Crvene zvezde od strane navijača?

Nisam to znao. Hvala im. Čuo sam da Zvezda ima sjajne navijače i da skoro ceo Beograd navija za moj novi klub. To je super”, smeje se Parker.

Da li ste naučili neke srpske reči?

Prvo sam naučio imena pa znam da kažem Koroman, Burza... i još neka imena. Znam da kažem i „brate“, „dođi“ i još nešto ali ne mogu sada da se setim.

Spisak igrača za drugi deo priprema na Kipru:

Stamenković, Ranđelović, Radivojević, Vilson Caković, Tomović, Pejčinović, Tutorić, Jaković, Vranješ, Ninkov, Gvozdenović, Džeferson da Silva, Aval Isah, Bogdanović, Nikolić, Kovačević, Mrkela, Blažić, Koroman, Lazetić, Milijaš, Parker, Abubakar, Some, Perović, Tričkovski, Fereira, Kleo i Šišić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve