Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.01.2009.

04:08

Tores: "Junajted je bliži tituli"

Napadač Liverpula Fernando Tores smatra da je Mančester Junajted posle pobede nad Čelsijem najbliži tituli prvaka Engleske.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Junajted je posle raspleta prethodnog vikenda u poziciji da već krajem nedelje preuzme prvo mesto u Premijer ligi. Crveni đavoli su u duelu sa Čelsijem na superioran način pobedili 3:0, i stekli rezultatsku i psihološku prednost u odnosu na Londonce. Liverpul, koji i dalje vodi u ligi, odigrao je 0:0 u Stouku, pa sada ima samo 5 bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala uz dva meča više.

"Oni su prvaci i favoriti su da odbrane titulu. Tokom godina Junajted je dokazao da je moćan tim", rekao je 24-godišnji Fernando Tores, jedan od kandidata za najboljeg igrača godine u izboru FIFA i ključni igrač liverpulske ekipe. "Imaju dva meča manje od nas i ako ih dobiju biće prvi".

Liverpul je i dalje nacionalni rekorder sa 18 titula, ali je Mančester Junajted od poslednje titule koja je stigla na Enfild (1990. godine) podigao čak deset pehara, i ovog maja ima priliku da se izjednači sa najvećim rivalom. U prethodnih 18 sezona Liverpul se praktično nijednom nije ozbiljno borio za prvo mesto, dok je Junajted samo tri puta završio ispod drugog mesta. Upravo taj nedostatak iskustva u prvenstvenoj trci mnogi ističu kao najveći nedostatak ekipe sa Enfilda. Ključna u preostalih 17 utakmica mogla bi da se odigra 14. marta, kada se rivali sastaju na Old Trafordu.

"Znamo da nas čeka gostovanje na Old Trafordu i da nam Arsneal i Čelsi dolaze u goste. Meč u Mančesteru mogao bi da odluči ko osvaja titulu i bilo bi veoma bitno da tamo stignemo ravnopravni. Moramo dati sve od sebe da pobedimo, ali znamo da se na Old Trafordu nismo isticali dobrim rezultatima", kaže Tores, koji se tek oporavio od serije povreda, pa ni izbliza ne igra jednako dobro kao u debitantskoj sezoni na Ostrvu.

Mančester junajted u sredu igra zaostali meč sa Viganom, a u subotu se sastaje sa Boltonom. U slučaju da dobije obe utakmice, tim ser Aleksa Fergusona provešće najmanje dve noći na čelu tabele, jer Liverpul tek u ponedeljak uveče igra gradski derbi na Gudisonu.

Čelsi i dalje ima bod više od Mančester Junajteda, ali uz dva meča više. Zbog loše forme, bledog izdanja na Old Trafordu i teškog rasporeda, londonsku ekipu većina stručnjaka otpisala je iz trke za titulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu